NJIHOVA ĆERKA JE STALNO NAGINJALA GLAVU NA LEVO: Lekari su im uskoro saopštili PORAŽAVAJUĆU DIJAGNOZU!

Zoi Arčer je majka blizanaca koja je primetila da sa jednom njenom bebom, Ališom Rajli, nešto nije u redu.

Naime, ona je primetila da beba stalno naginje glavu na levo, a kada su otišli lekaru, saznali su poražavajuću dijagnozu – tumor na mozgu.

Zoi je primetila prve simptome kada je njena ćerka imala samo 14 meseci. Dok je puzala, spazila je da Ališa naginje glavu u levo.

– Bilo je to blago i mislila sam da se možda ukočila. Nije plakala i nije bila stalno u toj poziciji – priča majka.

 

Međutim, nekoliko dana kasnije je počela da povraća, pa ju je odvela lekaru. Nakon skenera, saznali su užasne vesti.

– Znala sam da nešto nije u redu. Morali smo da stavljamo jastuke oko nje. Izgledala je kao da ima vrtoglavicu. Prevrtala je očima i mogla je samo da povraća. Kada su mi rekli da ima tumor srce mi je stalo. Pogledala sam u Ališu i zaplakala – priča Zoi.

Ališi je dijagnnostikovan tumor veličine loptice za golf. Malena je imala čak devet operacija, ali posle njih vesti ponovo nisu bile dobre. Ona je zapravo imala vrstu raka koja se naziva ependimoma – što znači da će joj tumor „porasti“ ponovo.

– Nismo mogli da verujemo. Mislili smo da pošto je uklonjen tumor, da se rak neće vratiti – priča majka.

Roditeljima je data opcija lečenja protonskim zracima na Floridi – i uspeli su da prikupe novac i odu u SAD. Nakon 30 terapija, rak je konačno nestao.

– Ona se sada samo smeje. Doktori kažu da kaska godinu u razvoju, ali se oporavlja. Uči da puzi uz brata Džeka. Svaki novi skener nas čini vrlo nervoznim. Ali sada znamo na koje simptome da obratimo pažnju – zaključuje majka.

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *