TINEJDŽERA U VALJEVU UDARILA STRUJA OD 25.000 VOLTI: Stefan se popeo na vagon i umalo POGINUO zbog ovoga?!

Stefan S. (18) iz Valjeva teško je povređen u nedelju oko 15 sati kada ga je na vagonu na železničkoj stanici udarila struja napona od 25.000 volti.

Teško povređen tinejdžer prevezen je u Urgentni centar u Valjevo, ali je kasnije prebačen u beogradski Klinički centar. Pretpostavlja se da se nesreća desila dok je pokušavao da napravi selfi, ali će istraga, koja je u toku, pokazati šta se tačno dogodilo.

Bio sam

Kako se nezvanično saznaje, Stefan je na koloseku valjevske železničke stanice bio sam.

– Veruje se da se popeo na vagon kako bi se fotografisao. U trenutku kada je podigao telefon, njime je dodirnuo kabl koji je bio pod naponom i udarila ga je struja. Od strujnog udara pao je s vagona i ležao na zemlji dok ga slučajni prolaznik nije video. Opekotine koje je zadobio zahvatale su veći deo tela – rekao je izvor.

Prema njegovim rečima, osoba koja ga je pronašla odmah je obavestila Hitnu pomoć i policiju.

Kako se nezvanično saznaje, zdravstveno stanje mladića je trenutno stabilno.

Apel nadležnih

Ovo, nažalost, nije prvi put da tinejdžeri stradaju na vagonima parkiranim na kolosecima železničkih stanica svuda u Srbiji. Zaposleni u „Infrastrukturi železnice Srbije“ apelovali su više puta, posebno na mlade, da se ne penju na vagone i ne približavaju kontaktnoj mreži, jer time ugrožavaju sopstvene i tuđe živote.

– Kroz kontaktnu mrežu prolazi napon struje od 25.000 volti. Podsećamo da nije neophodno da se ona dodirne pa da se doživi strujni udar. Dovoljno je da se samo uđe u strujno kolo, koje može biti i do dva metra udaljeno od kontaktne mreže. Vagoni se u železničkim stanicama nalaze na prugama, gde im je i mesto. Mi ne može da ogradimo sve svoje pruge i stanice kako bismo sprečili ovakve slučajeve – saopštili su ranije iz pomenutog preduzeća.

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *