INSTAGRAM JE UBIO MOJU ĆERKU! Otac tvrdi da se njegovo dete ubilo nakon što je videlo OVO na društvenoj mreži

INSTAGRAM JE UBIO MOJU ĆERKU! Otac tvrdi da se njegovo dete ubilo nakon što je videlo OVO na društvenoj mreži

Otac devojčice koja je počinila samoubistvo optužio je društvenu mrežu Instagram da ju je inspirisala na taj čin.

Ijan Rasel tvrdi da je njegova ćerka Moli (14) oduzela sebi život nakon što je na Instagramu stalno gledala slike koje slave samopovređivanje i samoubistvo.

Moli je pronađena mrtva nakon što se vratila iz škole, uradila domaći i spakovala ranac za naredni dan. U oproštajnoj poruci je napisala:

– Izvinite. Uradila sam ovo zbog sebe.

Njen otac je zatim otvoreno progovrio o svemu, i okrivio Instagram za njenu smrt. On tvrdi da je njegova ćerka, bez njihovog znanja, stalno gledala slike koje veličaju samoubistvo.

– Bila je obična tinejdžerka, radovala se budućnosti i bila je entuzijastična.

Tek nakon njenog samoubistva, roditelji su saznali za njene aktivnosti na Instagramu. Ovo je primer jedne od slika:

Drugi primeri uključuju slike devojčice vezanih očiju, sa natpisom „ovaj svet je tako okrutan, da više ne želim da ga gledam“.

– Uglavnom su slike crno – bele, sa fatalističkim porukama poput: nema nade, ti si depresivna, mi smo depresivni, pridruži se našem klubu – tvrdi otac.

Rasel kaže i da postoji mnoštvo takvih slika, a tinejdžeri zbog algortima na Instagramu ako zaprate jedan takav profil, dobiće ponudu da zaprate slične. Instagram ne čini ništa da to spreči, tvrdi on.

O slučaju se oglasila i sama društvena mreža, i saopštila da takve objave sklanja, ali da neke ipak zadržava, jer je diskutovanje o problemu depresije i samopovređivanja važan deo oporavka osoba koje su to doživele.

 

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close