SKANDAL U DOMU ZA DECU U SOMBORU: Četrnaestogodišnjak osumnjičen da je obljubio tri godine mlađeg cimera!

U somborskom Domu za decu i omladinu “Miroslav Mika Antić“ dogodio se strašan incident u kome se jedan četrnaestogodišnjak sumnjiči da je obljubio svog jedanaestogodišnjeg cimera. Kako saznaje “Blic“, njih je u krevetu tokom seksualnog odnosa zatekao vaspitač prilikom obilaska soba.

Iz izvora bliskog istrazi koja je u toku saznajemo da su ovaj incident nadležni u Domu prijavili policiji 18. januara koja je pokrenula opsežne radnje radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do tog slučaja.

– Stvar je vrlo delikatna. Dečaci su zatečeni u krevetu tokom seksa i vaspitač je odmah prijavio slučaj nadležnima. Jedanaestogodišnjak je odmah prebačen kod lekara koji je konstatovao lakše telesne povrede u vidu površinskog oštećenja anusa te je nakon ukazane pomoći pušten na kućno lečenje. Stariji dečak je napunio 14 godina i on sada po zakonu može da snosi sve krivične sankcije koje povlači ovaj slučaj ukoliko dokazi budu protiv njega i bude osumnjičen za obljubu deteta – kaže naš sagovornik

U somborskom Višem javnom tužilaštvu potvrđeno je za “Blic“ da su zaprimili ovaj predmet te da se sa velikom pažnjom postupa u ovom slučaju kako bi se utvrdile sve okolnosti pod kojima se desio ovaj incident i kako bi se najpreciznije moglo kvalifikovati krivično delo ukoliko ga je bilo.

– Krivična prijava još nije podneta jer je čitav slučaj i dalje pod policijskom obradom. Još uvek nije jasno šta se zapravo dogodilo tako da ćemo tek nakon preciznih rezultata istrage i na osnovu iskaza stručnjaka moći da odlučimo da li će biti podneta krivična prijava u redovnom postupku i kakva će ona biti. Slučaj je vrlo delikatan jer se radi o maloletnicima i to je sve što za sada mogu da kažem zato što postupak u takvim slučajevima nije javan – objasnio nam je viši javni tužilac Zoran Divjak.

Više detalja o ovom slučaju nismo uspeli da dobijemo od nadležnih iz Doma za decu i omladinu “Miroslav Mika Antić“ koji je ustanova socijalne zaštite za smeštaj dece i mladih bez adekvatnog roditeljskog staranja. Nezvanično smo saznali da zaposleni u toj ustanovi ne pamte da se ikada desio takav incident.

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *