Zbog nadrilekarstva Miroljubu Petroviću preti do 12 godina iza rešetaka

Zbog nadrilekarstva Miroljubu Petroviću preti do 12 godina iza rešetaka

Čeka se reakcija tužilaštva nakon optužbi da je geolog i nadrilekar odgovoran za smrt Slavča Petrova. Na sajtu nudi „lekove za kancer“. Jedan dan u „lečilištu“ staje 120 evra

UKOLIKO se dokažu tvrdnje Biljane Jovanović da je njen brat Slavčo Petrov (31) preminuo 7. januara ove godine zbog lečenja geologa i nadrilekara Miroljuba Petrovića, njemu preti robija i do 12 godina. Zasada postoje samo indicije da je počinjeno teško krivično delo protiv zdravlja ljudi. Ali u ovom trenutku se čeka potez nadležnog tužilaštva u Leskovcu, na čijoj je teritoriji Petrovićev Centar za zdravstveni oporavak, gde je jedno vreme ležao nesrećni mladić.

Nadležno tužilaštvo treba da zatraži od policije prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno da se pokrene predistraga kako bi se utvrdio tačan uzrok Slavčeve smrti. Neophodno je i da se prikupi dokazni materijal o radu Petrovićevog Centra za prirodnjačke studije.

U malenoj kući sa baštom, na kraju sela Petrovac tik uz Leskovac, smešten je takozvani Institut za prirodnu medicinu i Centar za prirodnjačke studije Miroljuba Petrovića, koga je Biljana Jovanovića optužila da je kriv za smrt njenog rođenog brata. Objekat ima dve sobe, u svakoj su po dva kreveta, kupatilo i kuhinja sa tinkturama, koje, kako Petrović tvrdi na svom sajtu, „leče od raka“.

Dan u ovom „specijalizovanom centru za oporavak“ košta 120 evra. Toliko je plaćala i porodica Slavča Petrova. Kako tvrdi njegova sestra Biljana, po instrukcijama Miroljuba Petrovića porodica se odrekla zvanične medicine i okrenula nadrilekarstvu, odnosno njegovim metodama lečenja i tinkturama.

Interesantno je da i sam Petrović ima porodičnu kuću svega tridesetak metara od svog „instituta“.

– Preporučivao je da se brat šeta, davao mu je te tinkture, i da se moli – ispričala je Biljana ogorčena postupanjem samozvanog doktora. – Brat je tamo proveo šest dana, a onda se vratio kući. Kako mu nije bilo bolje, pisala sam Petroviću, a on je preporučivao da Slavčo bude godinu dana u tom centru i tvrdio da onda ne bi imao epilepsiju. Za te napade je tvrdio da su delo demona. Kada je brat umro, Petrović je krivio nas da smo ga uništili.

Inače, prema nalazima zvanične medicine, mladom Petrovu je otkriven tumor na mozgu, za koji je utvrđeno da je benigni, kao i da je na nezgodnom mestu za operaciju. Kada je Biljana pisala Petroviću i poslala nalaze, on im je mejlom odgovorio da „nema potrebe da se uzbuđuju, da se to brzo i lako rešava“.

UVREDE NA TELEVIZIJI

MIROLjUB Petrović se u četvrtak i sukobio sa Biljanom Jovanović u TV emisiji:

– Nikada nisam rekao da mogu da izlečim bilo koga, pa ni vašeg brata. Mogu ljudima da dam savet kako da sami sebe izleče. Gospođa je mene idealizovala i mislila da mogu da rešim problem, da sam neki čudotvorac.

Tvrdio je da njenog brata „nikada nije video, niti se čuo s njim“.

– Znate kako sam se spremio da razgovaram sa vama, pukla bi vam crna pogibija, ali sam se čuo sa vašim suprugom koji je razuman čovek i, onda, odustao – izjavio je Miroljub.

NADLEŽNOST
DRŽAVNI sekretar Ministarstva zdravlja Ferenc Vicko, povodom najnovijeg slučaja nadrilekarstvu, za šta se u javnosti optužuje samozvani lekar Miroljub Petrović, kaže da Ministarstvo zdravlja nije nadležno da istražuje takve slučajeve. – Nadležne institucije Srbije treba da vode računa kako i koga će sankcionisati za nadrilekarstvo sa štetnim posledicama po pacijente. Ministarstvo može samo, kada ih primeti, da ih prijavi nadležnim institucijama – kaže Vicko.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close