DEČAK (3) JE NESTAO U MRAČNOJ ŠUMI: Našli su ga posle TRI DANA na neverovatnom mestu! (VIDEO)

DEČAK (3) JE NESTAO U MRAČNOJ ŠUMI: Našli su ga posle TRI DANA na neverovatnom mestu! (VIDEO)

Nakon tri dana opsežne potrage, koja je digla na noge celu Severnu Karolinu, i izuzetno lošim prognozama, potraga za 3-godišnjim dečakom Kejsijem Hetavejem srećno je okončana.

Dečak je pronađen u šumi u Krejven Kauntiju, gde je sam odlutao za vreme igre s rođacima.

Spasitelji su bili suočeni s teškim vremenskim uslovima: jakom kišom, gustom šumom i slabom vidljivosti. Pretražili su područje od nešto veće od 400 hektara.

Spasitelji su trećeg dana potrage dobili dojavu koja ih je dovela do dečaka. Čuli su ga kako doziva majku. Sledili su njegov glas te ga našli zapetljanog u bodljikavi bršljan.

– Bio je prehlađen, ali pri svesti – rekli su spasitelji za CNN.

– Pitao je kada će gledati Netflix, znači da je dobro – rekla je dečakova majka na pres konferenciji nakon spašavanja, prenosi New York Post.

Dečak je nestao u utorak dok se igrao s rođacima u dvorištu svoje prabake, ali nije ušao u kuću s ostalima. Porodica ga je tražila 45 minuta pre nego što su zvali 911.

Spasitelji su odmah izašli na teren, koji je prilično nepristupačan, a dodatno ih je zabrinjavala i hladnoća, budući da je reč o 3-godišnjaku. U potragu su se uključili FBI, NCIS, nekoliko desetina dobrovoljaca i marinci. Osim toga, tražili su ga helikopterima, dronovima i obučeni psi tragači.

Temperature su bile ekstremno niske, opisao je vođa spasiteljskog tima, pa su bili izrazito zabrinuti oko ishoda.

– Uprkos svim izgledima, dečak je nađen živ i zdrav. Ljudi su nam davali tragove, svaki smo sledili i to se na kraju isplatilo – rekao je šerif Čip Hjudžs.

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close