HEROJI PETAR I VLADIMIR SA UŽIČANIMA SAKUPILI 122.730 DINARA ZA 5 SATI DA POMOGNU DETETU: Ovo su njihovi MOTIVI!

HEROJI PETAR I VLADIMIR SA UŽIČANIMA SAKUPILI 122.730 DINARA ZA 5 SATI DA POMOGNU DETETU: Ovo su njihovi MOTIVI!

Na inicijativu mladih sugrađana Petra Pašića i Vladimira Virića, održana je humanitarna akcija prikupljanja pomoći na trgu u Užicu za pomoć Despotu Laziću, „dečaku leptiru“ iz Bajine Bašte.

Vladimiru i Petru ovo nije prva akcija za pomoć bolesnom detetu. Oni su ranije sakupili 210.000 dinara za malog Dušana Todorovića (4) iz Svilajnca koji je nažalost preminuo.

Naime, Dušan Todorović bolovao je od izuzetno teškog oblika malignog tumora nadbubrežne žlezde – neuroblastome, od čega se lečio dve godine.

Ipak, ovi momci nisu želeli da odustanu, već su započeli novu akciju pomoći za malog Despota Lazića, „dečaka leptira“.

Sve je počelo sasvim slučajno. Drug i ja smo bili napolju kao i uvek i palo nam je na pamet da probamo da sakupimo novac kako bi se neko dete izlečilo. Želeli smo da uradimo nešto dobro i da naš grad Užice učinimo boljim i humanijim, priča Vladimir za Espreso.

Kaže kako nije očekivao da će uspeti da sakupi toliko novca, pogotovo ne za tako kratko vreme. Petar i Vladimir ovde neće stati jer imaju dobar motiv, a to je da čine sve što je u njihovoj moći da pomognu drugoj deci.

Nameravaju da na godišnjem nivou imaju bar dve akcije jer je kako Vladimir ističe, to najbolji način da se pare sakupe. Iako je nažalost mali Duki preminuo, to ih nije demotivislo.

Šta više, odlučniji su da pomažu mališanima koji se bore za život.

Vladimir Virić je inače učenik četvrtog razreda tehničke škole „Radoje Ljubičić“ u Užicu. Kako nam je rekao još ne zna tačno čime će se baviti u životu, ali je odlučan da ostane u Srbiji, tačnije u svom gradu.

Podsećmo, za tešku bolset kože koja Despota prati od rođenja ne postoji lek, ali njegovoj porodici je neophodna pomoć u novcu za nabavku zavoja koji zasušuju rane koje dečak ima po celom telu i unutrašnjim ogranima.

Zavoji Laziće mesečno koštaju i do tri hiljade evra. I sada su Užičani kao i ovi mladi momci pokazali veliko srce i na neki način ublažili patnje Despota i njegove porodice

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close