JEZIVO! LEKARI GREŠKOM UBILI 4.000 BEBA: Priznali krivicu, a onda se samo IZVINILI RODITELJIMA?!

Osam novih optužnica podignuto je protiv Klinike za plodnost u Klivlendu u kojoj je propalo 4000 jajnih ćelija i embriona zbog kvara rezervoara za skladištenje.

Tužbe su podnesene u četvrtak na Saveznom sudu za klijente koji žive van Ohaja.

Tužioci su se dotakli i CAS „DataLogersa“, distributera opreme koja beleži podatke i nadzire alarmne sisteme povezane sa rezervoarima na univerzitetskim bolnicama.

– Bolnice su priznale svoju odgovornost za propuste u svojoj opremi. Taj propust nije smeo da se dogodi. Gubitak koji su pretrpeli naši klijenti je pretežak. Te jajne ćelije i embrioni predstavljali su nadu za stotine američkih porodica – rekao je advokat oštećenih Adam Volf.

Daljinski sistem koji pruža „CAS DataLogers“ dizajniran je da upozori zaposlene na promenu temperature kada nema osoblja, ali bio je i jeste isključen.

– Od tog događaja, Centar za plodnost, Univerzitetske bolnice i njeni zvaničnici su se izvinili. Na prvom mestu su nam pacijenti koji žele da prošire porodicu. Porodicama koje su izgubile jaja i embrione nudimo besplatni tretman – navele su bolnice u saopštenju.

Tokom protekle godine bolnica je pregovarala s pacijentima i nudila alternativna rešenja da se izbegne trošak i teskoba uzrokovana parnicama.

Prošle godine je donesena naredba koja ograničava raspravu protiv bolnica.

Jedan od oštećenih parova je izjavio: „To je gubitak koji se oseća u celoj našoj porodici. Naš trogodišnji sin nikada neće imati brata ili sestru. Naši roditelji nikada više neće imati priliku da budu bake i deke“.

Advokat Bobi Diselo navodi kako se nada da će doći do poštenog suđenja.

– Bolnice bi morale roditelje da smatraju ljudima, a ne brojevima – rekao je Diselo.

 

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *