SLADAK JE I DOBAR DEČKO: Beba koju su pronašli u pletenoj korpi kod Požarevca postala MILJENIK LEKARA

SLADAK JE I DOBAR DEČKO: Beba koju su pronašli u pletenoj korpi kod Požarevca postala MILJENIK LEKARA

Potresna vest o novorođenčetu ostavljenom usred zime na ulici u naselju Crljenac blizu Požarevca odjeknula je u domaćim medijima, a kako je potvrđeno iz zdravstvene ustanove u kojoj je mališan zbrinut, njegovo zdravstveno stanje zasad je u najboljem redu.
Beba muškog pola pronađena u petak, 25. januara, u selu Crljenac u opštini Malo Crniće, u dobrom je opštem stanju i smeštena je u Opštoj bolnici u Požarevcu. Iz ove ustanove potvrđeno je da je novorođenče spaseno u prvom danu života.

Meštanka Crljenca pronašla je bebu u pletenoj korpi i odmah obavestila policiju i Dom zdravlja. Mališu je preuzela ekipa ove medicinske ustanove, a potom je u pratnji lekara transportovana u požarevačku bolnicu.

– Na osnovu pregleda ustanovljeno je da je dete u dobrom opštem stanju, kao i da je u pitanju novorođenče u prvom danu života. Dečak je težak tri kilograma i 450 grama, uredne vitalne funkcije i na praćenju je – kaže dr Danica Nedeljković, načelnica Dečjeg odeljenja Opšte bolnice u Požarevcu.

Medicinsko osoblje je o ovom slučaju obavestilo nadležne službe, SUP i Centar za socijalni rad.

Kako priča Nedeljkovićeva, inače majka troje dece, beba je odmah postala miljenik zaposlenih u bolnici.

– Sladak je dečko i dobar. Njegovo stanje se prati jer je u najosetljivijem delu života. Zaista je strašno što je ostavljen na snegu i hladnoći, ali najvažnije je da je dobro – zaključuje lekarka.

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close