ŠOK Devojčica od 12 godina RODILA DETE, ceo grad na nogama

ŠOK Devojčica od 12 godina RODILA DETE, ceo grad na nogama

Dvanaestogodišnja devojčica rodila je dete, pošto je sa samo jedanaest godina ostala u drugom stanju i izazvala koordinirani odgovor zdravstvenih vlasti.

Devojčica se porodila u bolnici u Pertu ranije ovog meseca i postala jedna od najmlađih majki u istoriji Australije. Gradski odbor nije hteo da komentariše ovaj slučaj, ali je priznao da on iziskuje zajedničku podršku.

– Potreban je koordinirani odgovor od državnih vlasti i agencija za podršku u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu, kako bi se postigla dobrobit svih pogođenih strana – izjavili su iz odbora za lokalne medije.

– Gradski odbor, policija i Odeljenje za zdravstvo zajedno rade u interesu svih zainteresovanih strana – dodaje se u saopštenju.

Sagovornica Džeki Tang navodi da se istražuje da li je seksualno zlostavljanje uzrok trudnoće.

– Ako je potrebno, stvar će biti upućena policiji na dalju istragu i biće obezbeđena odgovarajuća podrška za devojčicu – istakla je ona.

https://twitter.com/lindsaywalms/status/1089015345275432960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1089015345275432960&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.srbijadanas.com%2Fvesti%2Fsvet%2Fsok-devojcica-od-12-godina-rodila-dete-ceo-grad-na-nogama-2019-01-27

Od 1980. godine registrovano je dvanaest porađaja majki od dvanaest godina starosti – najmlađe godine u kojima je neko na svet doneo dete – stoji u izveštajima Odeljenja za zdravstvo.

Godine 2017. registrovani su porađaji devojčica od trinaest godina ili mlađih, sedam od četrnaestogodišnjakinja i dvadeset jedan tinejdžerki od petnaest godina starosti.

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close