ŠOK Devojčica od 12 godina RODILA DETE, ceo grad na nogama

Dvanaestogodišnja devojčica rodila je dete, pošto je sa samo jedanaest godina ostala u drugom stanju i izazvala koordinirani odgovor zdravstvenih vlasti.

Devojčica se porodila u bolnici u Pertu ranije ovog meseca i postala jedna od najmlađih majki u istoriji Australije. Gradski odbor nije hteo da komentariše ovaj slučaj, ali je priznao da on iziskuje zajedničku podršku.

– Potreban je koordinirani odgovor od državnih vlasti i agencija za podršku u kratkoročnom i dugoročnom vremenskom periodu, kako bi se postigla dobrobit svih pogođenih strana – izjavili su iz odbora za lokalne medije.

– Gradski odbor, policija i Odeljenje za zdravstvo zajedno rade u interesu svih zainteresovanih strana – dodaje se u saopštenju.

Sagovornica Džeki Tang navodi da se istražuje da li je seksualno zlostavljanje uzrok trudnoće.

– Ako je potrebno, stvar će biti upućena policiji na dalju istragu i biće obezbeđena odgovarajuća podrška za devojčicu – istakla je ona.

https://twitter.com/lindsaywalms/status/1089015345275432960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1089015345275432960&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.srbijadanas.com%2Fvesti%2Fsvet%2Fsok-devojcica-od-12-godina-rodila-dete-ceo-grad-na-nogama-2019-01-27

Od 1980. godine registrovano je dvanaest porađaja majki od dvanaest godina starosti – najmlađe godine u kojima je neko na svet doneo dete – stoji u izveštajima Odeljenja za zdravstvo.

Godine 2017. registrovani su porađaji devojčica od trinaest godina ili mlađih, sedam od četrnaestogodišnjakinja i dvadeset jedan tinejdžerki od petnaest godina starosti.

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *