Dezertić koji klinci obožavaju: Dečiji sladoled batačići

Poslužite sladoled na malo drugačiji način. Ovi čokoladni “bataci” nam se čine idealnim za letnje rođendane ili kada želite decu da iznenadite nečim slasnim i novim.

, Image: 335658804, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Panthermedia

Desertić je sasvim jednostavan, a divno izgleda. Reč je o kornetu upakovanom u čokoladu. Međutim, umesto kugle sladoleda kornet možete napuniti komadićima mafina, voćem pomešanim sa komadićima piškota, kolačima u vidu kuglica, rafaelo kuglicama, čokoladnim bombonicama, bombonjericama, ostacima kora od kolača (kada pravite više kolača, recimo za slavu)

Sastojci:

940 ml sladoleda (ili punjenja po želji)
8 korneta (Napravite fišeke za sladoled)
180 gr čokolade
220-230 gr putera
šarene mrvice
Obložite tepsiju papirom za pečenje ili folijom. (Samo pazite da vam tepsija može stati u frižider i ladice zamrzivača). U kornete stavite kuglu ili dve sladoleda (najbolje jednu veću kuglu), pa ih poredajte na papir u tepsiju. Sve stavite u zamrzivač da se stegne.

Pomešajte puter i čokoladu, otopite na pari, pa umačite kugle (samo vrh korneta sa kuglom) u otopljenu čokoladu. Ostavite par sekundi, pa ponovo umočite. Pospite šarenim mrvicama i stavite u zamrzivač ili frižider na kratko. Služite odmah.

 

Izvor: lifepressmagazin.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *