JELA JE MED SVAKU NOĆ PRED SPAVANJE: Kad vidite kakve je sve NEVEROVATNE promene primetila na telu i vi ćete odmah!

JELA JE MED SVAKU NOĆ PRED SPAVANJE: Kad vidite kakve je sve NEVEROVATNE promene primetila na telu i vi ćete odmah!

Med je dobar za vaše ukupno zdravlje, a evo kako ga prihvata vaše telo
Većini ljudi je poznato da je med jako dobar u borbi protiv prehlade i gripa, ali mali broj njih zna šta se dešava u njihovom telu ako svako veče pojedu samo jednu kašiku meda.

Naučnici med nazivaju superhranom i to ne bez razloga. Naime, ova namirnica je toliko moćna da skro je svakodnevno koristite pre spavanja, onda vaš organizam ima toliko benefita da ih je teško pobroojati.

Važno je da ostavite da vaše telo tokom noći apsorbuje med u punom njegovom sastavu i onda će se mnogo toga promeniti na bolje.

Kvalitetan san

Med sadrži hranljivu komponentu koja se naziva triptofan. To je zapravo hormon koji vam pomaže da se opustite i daje vašem telu signal da je vreme za krevet. Iako telu treba ova aminokiselina, ono je ne proizvodi prirodnim putem, već moramo da je unesemo kroz hranu.

Ponekad se sigurno budite tokom noći. To se dešava zato što tokom sna našem mozgu treba supstanca koja se zove glikogen. Njegovo stvaranje indukuje nadbubrežne žlezde, podstičući lučenje adrenalina i kortizola, koji vam ne dozvoljavaju da spavate. Med sadrži glikogen i može vam pomoći da ga nadoknadite glikogen pre nego što utonete u dubok san.

Snižava krvni pritisak

Viusok krvni pritisak je značajan faktor koji doprinosi razvoju srčanih oboljenja koje mogu biti smrtonosne, najbolje što možete da uradite za svoj organizam je da uveče pojedete kašiku meda i da tako obezbedite optimalno stanje organizma tokom noći i sutrašnjeg dana.

Spušta trigliceride

Trigliceridi su vrsta masti koja se nalazi u krvi. Visok nivo triglicerida dovodi do rizika od razvoja kardiovaskularnih bolesti. Med nema samo svojstvo snižavanja triglicerida, već ih on zapravo pretvara u supstance koje čiste krvne sudove, zapravo praveći od neprijatelja saveznika.

Poboljšava imuni sistem

Med deluje antioksidantski i antiinflamatorno, a to potpomaže poboljšanju vašeg imunog sistema, pa se vaš organizam lakše bori protiv mikroba.

Pomaže u smanjenju kilograma

Kada se uzima med poboljšava vaš metabolizam pojačavajući cirkulaciju koja povećava temperaturu tela. Na taj način se topi salo.

Sprečava kašalj

Med je po svojoj prirodi antizapaljenski „lek“ i podoban je za sprečavanje širenja infekcija i umirivanja sluzokože. Zbog toga se kašalj smiruje i nema potrebe da pijete antibiotike.

Dobar je protiv starenja kože

Najbolji prirodni sastojak za usporavanje starenja je upravo onaj koji sadrži med, jer sadrži antioksidante. Oni dovoljno vlaže kožu i tako sprečavaju njeno prevremeno starenje, odnosno stvaranje bora.

Pomaže u izbegavanju depresije

Med sadrži polifenole, organske hemikalije koje pomažu u suzbijanju depresije, odnosno suzbijanju oksidativnog stresa. Tako vaše moždane ćelije ostaju vitalne i mogu da hrane celo telo tokom čitave noći i dana.

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close