Prihvatilište za decu: Useljenje 25. februara

Prihvatilište za decu: Useljenje 25. februara

Prihvatilište za decu i omladinu uskoro u renoviranom objektu u Ulici Živka Davidovića. U 1.700 kvadrata na Zvezdari boraviće 48 korisnika sa svim neophodnim uslovima.

PRIHVATILIŠTE za decu biće useljeno u novi objekat 25. februara, kada se obeležava 60 godina od osnivanja ove ustanove. Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, u novom prostoru, u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari, boraviće 48 korisnika, koji će u novih 1.700 kvadratnih metara imati sve neophodne uslove.

Ova ustanova od 1998. godine koristi prostor od 250 metara kvadratnih, koji nije po standardima i nedovoljan je za broj korisnika ove ustanove.

– Imajući u vidu da je Prihvatilište za decu i mlade ustanova od posebnog značaja, Grad Beograd je obezbedio novi prostor koji će imati neuporedivo bolje uslove za rad zaposlenih i boravak korisnika – rekao je Vesić. – Trenutno se odvijaju radovi na uređenju dvorišta. Ponosni smo što smo posle 20 godina uspeli da rešimo ovaj problem, i deci obezbedimo prostor kakav im je potreban po svim standardima.

On je podsetio da je Prihvatilište za decu ustanova u nadležnosti Sekretarijata za socijalnu zaštitu i da zbrinjava najosetljivije kategorije dece među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja, zanemarivanja, deca bez roditeljskig staranja, deca ulice.

– Godišnje kroz ovu ustanovu prođe od 400 do 600 dece, uzrasta od 7 do 18 godina, koja pripadaju svim kategorijama sistema socijalne zaštite – rekao je Vesić

Najavljeno je i uvođenje nove usluge socijalne zaštite – Svratište za tridesetoro dece.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close