Za lečenje bolesne devojčice za dan sakupili 182.000 dinara

Za lečenje bolesne devojčice za dan sakupili 182.000 dinara

Studenti Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost pomažu teško bolesnoj Teodori Cvetanović iz Aleksinca

HUMANITARNOJ akciji za lečenje jednoipogodišnje Teodore Cvetanović iz Aleksinca, pridružili su se minulog vikenda i članovi Asocijacije studenata Fakulteta za međunarodnu politiku i bezbednost u Beogradu (ASFMPB). Organizovanjem turnira u streljaštvu, za dan su sakupili 182.000 dinara koje će u utorak da uplate za nastavak njenog lečenja i transplantaciju kostne srži u Veroni.

– Ganula nas je borba malene Teodore protiv hemofagocitne limfo hitiocitoze, teške autoimune bolesti od koje je obolela sa samo dva meseca – kaže Marijana Grbić, predsednik ASFMPB. – Sa streljanom „Target“ organizovali smo humanitarni turnir u streljaštvu na kom su učestvovali profesori, studenti, članovi streljačkog kluba, rekreativci i brojni humanitarci. Njih 182 uplatili su kotizaciju od 1.000 dinara, a 159 se nadmetalo u preciznom gađanju na 15 metara iz pištolja CZ 99. Svaki takmičar dobio je po 15 metaka koje streljana nije naplatila, pa je i na taj način pomogla ovu našu akciju.

Po rečima naše sagovornice, maloj Teodori je za transplantaciju kostne srži potrebno 150.000 evra. Ona je već na klinici u Veroni gde se obavljaju neophodne pripreme za operaciju koja za nju znači život.

– Sredstva koja smo sakupili, mali su doprinos, ali verujemo i podsticaj drugima da pomognu lečenju ove hrabre devojčice – priča Grbićeva. – Za njeno rođenje roditelji su se borili više od sedam godina, ali njihova sreća trajala je samo dok je Teodora napunila dva meseca. Od tada ona prima hemioterapiju koja se završava u junu, a za nastavak lečenja neophodna joj je transplantacija kostne srži.

PRVA AKCIJA U NIZU

TURNIR na kom se sakupljao novac za nastavak lečenja male Teodore Cvetanović, prva je humanitarna akcija koju je organizovala Asocijacija naših studenata – kaže Marijana Grbić. – Osnovali smo je 6. avgusta prošle godine i, zasad, imamo više od 50 članova. U programu smo planirali različite aktivnosti, a bavljenje humanitarnim radom je prioritet.

Ukoliko ste u mogucnosti da pomognete to mozete uciniti na sledece nacine:

 

Izvor: novosti.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close