Obrušio se PLAFON UČIONICE leskovačke gimnazije, a škola renovirana pre dve godine (FOTO, VIDEO)

Obrušio se PLAFON UČIONICE leskovačke gimnazije, a škola renovirana pre dve godine (FOTO, VIDEO)

U zgradi leskovačke Gimnazije juče oko 13 časova obrušio se deo plafona u učionici I-3 odeljenja na drugom spratu ove škole, a srećom niko od učenika i profesora nije povređen.

Kako Jugmedia.rs nezvanično saznaje, plafon se obrušio dok su đaci bili na odmoru, ali su oni odmah uzeli telefone u ruke i počeli da „kače“ fotografije i video snimke iz učionice po Instagramu.

„Evo u kakvim uslovima mi idemo u školu“, jedan je od pratećih komentara ispod objavljenih video zapisa, prenosi Jugmedia.

Direktorka Gimnazije Leskovac Dragana Cvetanović bila je sinoć nedostupna na telefon za komentar.

Lokalna samouprava je u energetsku sanaciju zgrade Gimnazije tokom 2016. godine uložila 4,6 miliona dinara. Prošlog leta je zamenjeno i oko 1.000 metara oštećenih i dotrajalih krovnih letvi, demontirani i postavljeni novi oluci, postavljene štapke hvataljke sa uređajem za rano startovanje i brojačem udara na gromobranskoj instalaciji, jer Gimnazija do sada nije imali gromobran i zaštitu.

Zamenjena su i jednostruka stakla i postavljena mreža na svim dvokrilnim prozorima u tavanskom prostoru, ugrađena vrata od PVC aluminijumskog materijala u ulaznom delu krovnog prostora. Postavljen je i snegobran na delu krovnog prostora, koji je i kompletno očišćen, uz deratizaciju. Vrednost radova je bio 1,6 miliona dinara, a izvođač je „Pionir“ iz Vlasotinca.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close