SNAHA IZ PAKLA: Istukla svekrvu (81), branila joj da izlazi iz kuće, pretila…

SNAHA IZ PAKLA: Istukla svekrvu (81), branila joj da izlazi iz kuće, pretila…

Nakon što su baku (81) hospitalizirali u KB-u Dubrava , otkrilo se u kakvim je uvjetima nesretna žena živjela posljednjih godina i što je sve od svoje snahe pretrpela…

Vidjeli smo kad ju je odvezla Hitna pomoć, baka je bila sva plava, kako ju je istukla, rekao nam je susjed obitelji s područja Dugog Sela.

Nakon što su baku (81) hospitalizirali u KB-u Dubrava u Zagrebu, otkrilo se u kakvim je uvjetima nesretna žena živjela posljednjih godina i što je sve od svoje snahe pretrpjela. M. Dž. (48) i njezina supruga J. Dž. (52). Policija ih je uhitila te kazneno prijavila za više kaznenih djela.

Sumnjiče ih za nasilje u obitelji, nanošenje tjelesne ozljede baki, inače majci osumnjičenog, odnosno svekrvi osumnjičene, protupravno oduzimanje slobode, te povredu prava djeteta na štetu njihovo dvoje malodobne djece, sina i kćeri.

Istražitelji su ih u četvrtak doveli pred dežurnu istražnu sutkinju Županijskog suda u Zagrebu, koja im je odredila jednomjesečni pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili kazneno djelo.

Kako doznajemo, maltretiranje je trajalo od 2015. do 2017. godine, a tortura je počela nedugo nakon što se baka iz stana u Dugom Selu doselila k njima u kuću.

– Ni s kim od susjeda nije smjela razgovarati. U početku smo je znali viđati svaki dan da izlazi. Uvijek bi pozdravila i kratko s nama popričala, a snaha bi vikala na nju svaki put kad bi vidjela da s nekim razgovara.

Posljednjih godinu i pol uopće je nisam vidjela da izlazi iz kuće – rekla nam je susjeda. Nemalo se iznenadila nakon što je čula da je policija kazneno prijavila i sina oštećene.

– Koliko znam, on nikad ne bi digao ruku na baku. Ali snaha je imala gadnu narav. Tko će sad brinuti za djecu ako su njih oboje zatvorili – brinula se susjeda.

Nitko od susjeda nije znao što se točno događalo iza njihova četiri zida jer se iz kuće nikad nije čula vika ni galama. Ipak, tvrde susjedi, svi su ukućani, pa i njezin muž, živjeli u strahu od M. Dž.

– On nije smio ništa reći jer bi vjerojatno i njega ubila. Imala je gadnu narav i radila je probleme svima u susjedstvu.

Susjedu je zvala policiju jer je palio drva u svojem dvorištu, a prvoj susjedi, koja joj se požalila da joj je lišće s njezinih voćki začepilo odvode, zaprijetila je da će je ubiti ako jedna grana padne s voćke.

Moj sin je istih godina kao i njezin sin, obojica idu u četvrti razred osnovne škole, i nikad nije smio pričati o tome što se događa u njihovoj kući. Jedna kći ide u treći razred srednje škole, a najstarija je završila frizersku te živi i radi negdje u Dugom Selu – kaže mještanin.

Baku su viđali rijetko, i to gotovo isključivo ljeti kad bi snaha sjedila vani i “davala joj zadatke”.

– One je samo sjedila pred kućom dok je baka morala prati veš, kuhati ručak, prati suđe… Znala ju je poslati da joj otiđe po cigarete.

Baka je uvijek sve šutke trpjela, navodno joj je prijetila da će odvesti djecu i da više nikad neće vidjeti unuke – ispričao je mještanin.

Smatra da joj je svekrva smetala jer je imala dobru mirovinu iz Nemačke, kao i stan u Kninu, koji je navodno morala napustiti kako bi došla prvo u Dugo Selo, živjeti kao podstanar s najstarijom unukom, a potom i u obiteljsku kuću sa snahom iz pakla.

Ovo nije bio prvi put da je policija intervenirala kod njih zbog obiteljskog nasilja.

Kako saznajemo, M. Dž. su jednom već prijavljivali zbog nasilja nad svekrvom. I nakon što ju je istukla posljednji put ovog tjedna, nesretna žena tvrdila je medicinskom osoblju da je pala, pokušavajući tako objasniti masnice po licu. Nisu joj povjerovali.

U KB-u Dubrava, gdje su je zbrinuli, njezine ozljede okvalificirali su kao lake. Mještani se nadaju kako će sad napokon nadležne službe baku smjestiti na sigurno.

U njihovoj obiteljskoj kući jučer nismo zatekli nikoga. Susjedi nisu znali tko je preuzeo brigu nad njihovo dvoje malodobne djece, tek su rekli da je dječak u petak normalno bio u školi.

O snahi kažu da je rodom iz Travnika u BiH i da ima više sestara koje žive u Austriji. S druge strane, njezin muž nema braće ni sestara, odnosno baki je jedino dijete.

DOKTOR U KUĆI: Testirajte sami rad svoje ŠTITNJAČE uz pomoć ovog trika, smislio ga je čuveni liječnik prije 50 godina!

 

 

 

Izvor:receptiizdravlje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close