NOVI INCIDENT NA PRUZI NIŠ – ZAJEČAR Iskliznulo pet vagona sa amonijakom nedaleko od Knjaževca

NOVI INCIDENT NA PRUZI NIŠ – ZAJEČAR Iskliznulo pet vagona sa amonijakom nedaleko od Knjaževca

Novi incident na pruzi Niš – Zaječar! Noćas u 1.45 sati, između železničkih stanica Knjaževac i Podvis iskliznulo je pet cisterni natovarenih amonijakom, ko je prevozio prevoznik „NCL“, potvrđeno je „Blicu“.

Cisterne su iskliznule s pruge, nisu se prevrnule, nisu oštećene i nema nikakvih curenja.

– Nema nikakvih opasnosti po ljude i životnu sredinu. Železnička komisija je odmah izašla na lice mesta, kako bi utvrdila uzroke ovog iskliznuća, saopštio je portparol preduzeća „Infrastrukture železnice Srbije“.

Novi incident je usledio samo dan i po nakon što je pruga sanirana i puštena u rad, jer je kod Jasenovika 10. februara iskliznulo pet vagona sa fosfornom kiselinom. Stoga je jutros Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije naložilo je da se obustavi železnički saobraćaj na pruzi Niš-Zaječar do završetka rekonstrukcije te pruge.

Milan Maksimović, izvršni direktor za upravljanje javnom železničkom infrastrukturom u IŽS, izjavio je prekjuče, nakon popravke i puštanja u rad da je pruga bezbedna, da će se njom nastaviti teretni saobraćaj i da “garantuje da u narednih mesec dana neće biti nijednog vanrednog događaja na ovoj pruzi”.

Ovo je, inače, drugi incident od početka godine u kojem sa koloseka ispadaju vagoni prevoznika NCL sa amonijakom.

Kako je „Blic“ pisao, 19.januara dva vagona sa amonijakom iskliznula su kod Jasenovika i prevrnula se, ali srećom nije bilo curenja. Celo selo je dva puta evakuisano prilikom podizanja vagona.

ODLUČENO Produžen raspust svim osnovnim i srednjim školama u Srbiji ZBOG GRIPA

 

 

 

Izvor:blic.rs

 

1 KOMENTAR

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close