Prinove je dobila polovina kolektiva!

Prinove je dobila polovina kolektiva!

U jednoj stomatološkoj ordinaciji u Beogradu, u 2018. dogodio se pravi pravi bebi-bum. Šest od devet zaposlenih žena u istoj godini na svet donele bebe

 Ana Vulović i ćerka Sara, Ružica Lalović i sin Vuk i Jelena Stanišić i Nađa - Foto Aleksa Stanković

NASMEJANE i ponosne lekarke otkrivaju da im je ovo drugi „bejbi-bum“ u radnom kolektivu.

– Pre četiri godine imali smo sličnu situaciju – priča nam doktorka Ružica Lalović. – Istovremeno je nekoliko nas otišlo na bolovanje. To nam je istovremeno i simpatično i smešno. I pacijenti su se šalili sa nama govoreći da se ispod naše ordinacije ukrštaju neke podzemne vode koje su „zaslužne“ za podizanje nataliteta u kolektivu i zbog kojih imamo ovakvu, rodnu godinu, hvala Bogu.

Naše sagovornice ističu da je njihov poslodavac pun razumevanja, da je i sam bio srećan i ponosan zbog cele situacije. Našao je adekvatnu zamenu za porodilje i tako se proširio tim.

– Drago nam je što smo dobili nove, mlade kolege, a posebno nam znači što je naš poslodavac pun podrške – priča menadžerka Ana Vulović. – Čim se žena ostvari kao majka, zadovoljnija je, srećnija, ima motiv više da se bori i da se trudi. Sada u timu imamo 11 doktorki i jednog doktora. Svi zajedno smo se šalili kako sledeći put treba da zapošljavamo samo muškarce!

KAŽU da se, osim na poslu, druže i privatno, a pošto sve imaju bebe, tema za razgovor nikad ne nedostaje.

– Trudimo se da kod nas uvek vlada prijatna atmosfera, jer mnogo vremena provodimo zajedno – objašnjava medicinska sestra Jelena Stanišić. – Iako smo generacijski različiti, posvećenost poslu nam je svima zajednička, uvek smo tu jedni za druge i evo, već šest godina odlično funkcionišemo. Druženja su nam, otkako imamo bebe, mnogo dinamičnija, pogotovo onim mamama koje su, kao ja, prošle godine rodile prvi put. Imamo svoju vajber-grupu na kojoj razmenjujemo savete i utiske. Osim što smo povezani poslom, sad nas povezuju i druge stvari, isti problemi – neprospavane noći, šta da radimo kad se beba prehladi, kad kija…

Osmesi šest beba iz stomatološke ordinacije

DOKTORKA Ružica, čiji će sin Vuk za nekoliko dana proslaviti prvi rođendan, nedavno se vratila na posao, i to na puno radno vreme. Kaže da je odnos pacijenta i lekara takav da je nemoguće potpuno se isključiti iz posla.

– Vezujemo se za pacijenta, uvek smo u kontaktu, dolazimo u ordinaciju u bilo koje doba kada imamo hitne slučajeve. Odgovornost i posvećenost poslu su iznad ličnih potreba, pa se neretko dešavalo da sa bebama svratimo do ordinacije, ukoliko se zadesimo negde blizu onda kad je hitno.

OPET STIŽU RODE

– DA se pohvalimo, još jedna beba je na putu. Jedna naša medicinska sestra trenutno je u 14. nedelji trudnoće, tako da ni ova godina neće proći bez prinova, što su divne vesti. Ako ova godina bude bar upola uspešna kao prošla, biće odlično – ističu uglas naše sagovornice.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close