LEPA VEST IZ KRAGUJEVCA: Rođena prva beba začeta u Centru za vantelesnu oplodnju

LEPA VEST IZ KRAGUJEVCA: Rođena prva beba začeta u Centru za vantelesnu oplodnju

Predrag Sazdanović, direktor Kliničkog centra u Kragujevcu, izjavio je da je juče nakon carskog reza rođena prva beba začeta u kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju.

Pre nepunih godinu dana u Kliničkom centru Kragujevac počeo je da radi Centar za vantelesnu oplodnju gde su parovima omogućena tri pokušaja vantelesne oplodnje koje finansira država.

„Juče je nakon carskog reza rođena prva beba začeta u našem Centru za vantelesnu oplodnju. Radi se o zdravoj devojčici od oko tri kilograma“, rekao je Sazdanović za RTS.

Dodaje da je Centar za nepunih godinu dana dao dobre rezultate.

„Zahvaljujući finansiranju Ministarstva zdravlja od 45 miliona dinara, Fondacije ‘Dragica Nikolić’ od oko 80 miliona dinara i grupi privatnika koji su pomogli, mi imamo Centar koji je za manje od godinu dana uspeo da napravi ono cemu smo tešili, a to je da imamo prvu trudnoću koja je juče rezultovala rođenjem zdrave devojčice“, navodi Sazdanović.

Dodaje da je sam proces u kragujevačkom Centru za vantelesnu oplodnju bio uspešan jer je rezultovao sa pet trudnoća.

„Uz zahvalnost profesorki Garaleić i njenom timu sa ginekološke-akušerske klinike Narodni front, mi smo ove jeseni imali 21 par koji je bio u našem procesu, od toga imamo pet trudnoća, dve blizaničke i jedne trojke. Što znači da ćemo imati osam novorođenih beba nakon ovog početnog probnog rada“, objašnjava Sazdanović.

Navodi da nastavljaju sa radom dalje.

„Ove godine smo krenuli potpuno rutinski, od ponedeljka 18. februara imamo grupu od 13 parova i ove godine ćemo ostvariti plan, od sto parova“, navodi doktor Sazdanovic.

„Svi pacijenti neka nam se jave, svi će biti primljeni i niko neće biti odbijen za proces vantelesne oplodnje u Kragujevcu“, istice Sazdanović.

 

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close