HIRURZI ZAPANjENI: Neverovatno šta su sve čoveku izvadili iz stomaka (FOTO)

HIRURZI ZAPANjENI: Neverovatno šta su sve čoveku izvadili iz stomaka (FOTO)

Neobičan slučaj objavljen je u medicinskom časopisu ‘American Journal of Medical Case Reports’, a 54-godišnjak je u bolnicu stigao zbog bola u stomaku i nadutosti

ČAK dva kilograma kamenja, kovanica i čepova za boce izvadili su lekari iz stomaka jednog pacijenta iz Severne Koreje koji se žalio na jak bol.

Neobičan slučaj objavljen je u medicinskom časopisu ‘American Journal of Medical Case Reports’, a 54-godišnjak je u bolnicu stigao zbog bola u stomaku i nadutosti. Lekari su odmah obavili niz pretraga kako bi otkrili uzrok, a kada su dobili snimke imali su šta da vide. Još su na dodir mogli da osete nešto poput kamenčića u njegovom stomaku, a rendgenski snimci potvrdili su ono na što su sumnjali.

Iako su hirurzi predmete prvo pokušali da uklone gastroskopijom to nisu uspeli zbog prevelike količine pa je 54-godišnjak završio na operacionom stolu.

Slučaj je objavio dr. Pjong Va Čoi koji je objasnio i kako su kamenčići i ostali sitni predmeti završili u stomaku njegovog pacijenta. Lekarima je priznao kako je svaki puta kada bi osećao anksioznost gutao kamenčiće, novčiće ili čepove. Pacijent je rođen s intelektualnim poteškoćama, a koliko je dugo to radio, nije poznato.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close