RENOVIRANA KLINIKA ZA ORTOPEDIJU U NOVOM SADU: Savremena oprema čeka prve pacijente (Foto)

RENOVIRANA KLINIKA ZA ORTOPEDIJU U NOVOM SADU: Savremena oprema čeka prve pacijente (Foto)

Završena rekonstrukcija Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologju KCV. Za dve i po godine u zdravstvo Vojvodine uloženo pet milijardi dinarazdravstveni sistem Vojvodine u protekle dve i po godine uloženo

RADOVI na rekonstrukciji Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju Kliničkog centra Vojvodine u Novom Sadu su završeni. Ova klinika u koju je Pokrajinska vlada, u radove i najsavremeniju opremu uložila 114 miliona dinara, prve pacijente primiće početkom naredne nedelje.

Tim povodom predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je protekle dve i po godine u vojvođansko zdravstvo uloženo više od pet milijardi dinara. U toku su intenzivni radovi i na Klinici za abdominalnu, endokrinu i transplatacionu hirurgiju i na Centru za sudsku medicinu, toksikologiju i molekularnu genetiku.

– To je samo početak velikih investicija u Klinički centar Vojvodine – naglasio je Mirović. – Rekonstruisaćemo sve klinike u okviru KCV, pripremamo se za početak radova na izgradnji B i C bloka, a u toku je i nabavka najsavremenije medicinske opreme, neophodne za modernizaciju zdravstvenog sistema u AP Vojvodini, u koji je u protekle dve i po godine uloženo više od pet milijardi danara.

Po njegovim rečima, deo posla na rekonstrukciji regionalnih bolnica i Interne klinike i Poliklinike u okviru KCV nastaviće Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije, a Pokrajinska vlada i resorni sekretarijat obezbedili su svu neophodnu projektnu dokumentaciju. Mirović je najavio i da će krajem marta biti otvorena i potpuno rekonstruisana Opšta bolnica u Pančevu.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković rekao je da je KCV dobio savremenu Kliniku za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju u koju nije ulagano poslednjih pola veka. On je najavio da će ove godine biti započeti radovi i na rekonstrukciji Odeljenja za intenzivnu terapiju, klinika za neurohirurgiju i vaskularnu hirurgiju, te da se na tome neće stati „jer moramo da obezbedimo najbolje uslove za oko 600.000 pacijenata koliko ih godišnje primi KCV“ .

Sobe će već sledeće nedelje biti pune

MENE NISU ZBOG AGENCIJE

UPITAN za razloge zbog kojih je Pokrajinska vlada prošle nedelje razrešila dotadašnjeg direktora KCV prof. dr Petra Slankamenca i direktorku Dečje bolnice profesorku dr Jadranku Jovanović Privrodski, te na ta mesta imenovala prof. dr Editu Stokić i dr Jelenu Antić, Mirović je kazao da je izuzetno zadovoljan radom Slankamenca i Jovanovićeve, a da su oni stekli uslov za penziju. On je rekao i da smatra da Agencija za borbu protiv korupcije nije bila u pravu kada je optužila dr Slankamenca da je u sukobu interesa.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close