Svi su napali majku zbog OVE FOTOGRAFIJE: „Ne mogu da verujem šta radi sa sinom koji ima 7 GODINA“

Svi su napali majku zbog OVE FOTOGRAFIJE: „Ne mogu da verujem šta radi sa sinom koji ima 7 GODINA“

Lisa Bridžer (46) iz Australije je majka petoro dece i privukla je pažnju javnosti na objavom fotografija na kojima doji sedmogodišnjeg sina Čejsa. Lisa je brzo postala meta komentara u kojima su ljudi izneli svoje nezadovoljstvo i njene postupke smatraju zlostavljavanjem.

Neki se pitaju gde je granica kada je dojenje u pitanju. Svaka majka poznaje svoje dete najbolje, a i svako dete je priča za sebe.

Sina doji svaki dan, a to radi zato što mališan ima autizam i u dojenju pronalazi utehu. Iako, Lisa kaže da bi ga ionako dojila, jer ‘je to nešto prirodno što ne ometa njegov razvoj i učenje’. Dojila je svu svoju decu. Na ružne komentare ne obraća pažnju.

Kaže da ju je najviše šokirao jedan socijalni radnik koji je to što doji svojeg sina nazvao ‘zlostavljanjem dece’.

„Komentarisali su da sam bolesna i da mi je potrebna pomoć. Ne postoji ništa mentalno pogrešno sa mnom, samo radim ono što je prirodno. To nije seksualni čin, kako su neki prokomentarisali si“, rekla je Lisa u otvorenom pismu, a prenosi „Daily Mail“.

„Moj sin je vrlo samostalan, samouveren i ništa mu ne fali. Njegovi prijatelji i vršnjaci ga ne zadirkuju jer su naučili da je to u redu. Gledajući vas sve odrasle koji me zlostavljate i govorite mi što treba da radim biste se vi osećali bolje, a ne moje dete. Sad vidim zašto je toliko nasilne dece ovih dana“.

Lisa je izjavila da je primetila da je Čejs drugačiji od ostale dece kad je napunio šest meseci. Nije želeo da sedi u kolicima, a nije voleo da se mazi. Ali, dojenje je bilo nešto što ga je činilo srećnim, i tako je ostalo do danas.

– Znao je biti histeričan ako ga ne bih hranila. Kao malog sam ga dojila na nekoliko sati, a sada samo pre spavanja. To je tako slatko. Njemu treba samo taj osjećaj sigurnosti – rekla je Lisa.

Osim dojenja, dečaku pokušava pomoći u borbi sa autizmom i na druge načine. Nabavila mu je psa i dve mačke, a i skakanje na trambollini ga umiruje.

– Ponekad ga poželim odviknuti od sisanja, ali to mi je kao da odbijem njegov zagrljaj. Kada dođe do mene i i traži me to na tako lep način, kako da ga odbijem – priznala je.

 

Izvor: zena.blic.rs

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close