Žene su bolji vozači

Žene su bolji vozači

Muškarci tvrde da ženama nije mesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima

MUŠKARCI tvrde da ženama nije mesto za volanom, ali britanski naučnici imaju naučnu potvrdu da su one zapravo daleko bolji vozači, samo se ne hvale svojim sposobnostima. Stručnjaci su, na osnovu studija, došli do zaključka da su pripadnice lepšeg pola smirenije tokom vožnje, dok muškarci lako izgube živce. One pritom retko, ili gotovo uopšte, ne trube, što znači da manje ometaju saobraćaj.

Osim toga, damama vožnja nije nešto u čemu bi trebalo da se dokažu, dok je pripadnicima jačeg pola upravo to. Studije pokazuju da će žene radije stati na žuto svetlo na semaforu dok će muškarci dati gas i projuriti u nadi da se crveno neće upaliti. One ne presecaju put drugim vozačima i ređe koriste mobilni tokom vožnje.

Stručnjaci su zaključili i da će se žene uvek pripremiti za put i istražiti rutu kojom će voziti, dok se muškarci uglavnom kreću kao da već sve znaju.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close