Leskovac: Za efikasniju brigu o ljudima

Leskovac: Za efikasniju brigu o ljudima

Do juna bi trebalo da bude završena dugo očekivana rekonstrukcija zgrade centra za socijalni rad u Leskovcu. Kompletan posao je vredan 43,6 miliona dinara

KADA bude završena rekonstrukcija zgrade u kojoj se nalazi leskovački Centar za socijalni rad, pomenuta ustanova će ispunjavati sve najviše standarde za pružanje usluga u ovoj oblasti zaštite. Jer, investiranjem 43,6 miliona dinara će objekat u potpunosti biti prilagođen osobama sa invaliditetom i postaće energetski efikasan, a zamena postojećih instalacija i ugradnja optičkih kablova bi trebalo da omoguće znatno brži i efikasniji rad.

Dakle, pred izvođačima je mnogo posla, realizacija projekta koji finansira Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima traje od početka februara, a sve planirane aktivnosti bi trebalo da budu okončane do kraja maja ili do početka juna.

Biće zamenjene kompletne elektro i vodovodne instalacije, a zbog specifičnosti položaja objekta ćemo dobiti i pokretnu rampu za invalidite kojima će, za kretanje kroz objekat, na raspolaganju biti lift čija je ugradnja takođe planirana. Ovoj populaciji će biti prilagođeni i novi toaleti, dok ćemo obnovom fasade postići uštedu energije koja se troši za zagrevanje i rashlađivanje prostorija – nabraja direktor centra za socijalni rad u Leskovcu Predrag Momčilović.

Kako god bilo, dok traju radovi zaposleni su morali da se prilagode novim uslovima, pa je Služba za zaštitu dece i mladih premeštena u prostorije na trećem spratu zgrade Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, dok su Služba za zaštitu odraslih i starih i Služba za prijem i upravno-pravne poslove ostale u objektu koji se rekonstruiše. Trenutno koriste podrumske prostorije i prizemlje zgrade, dok će u drugoj fazi radova biti preseljene na prvi, odnosno drugi sprat.

– Posebno je značajno i to što postavljamo optičke kablove jer naši zaposleni za pribavljanje neophodnih podataka uveliko koriste elektronsku upravu, pa će veći protok informacija, uz novu računarsku opremu, svaki naš korak činiti mnogo bržim i efikasnijim – dodaje direktor Momčilović.

Centar je, inače, dugo radio u neuslovnim i skučenim prostorijama, a kapaciteti su obnovljeni i prošireni pre osam godina – adaptacijom i dogradnjom jednog sprata…

OPREMA

NADLEŽNO ministarstvo je lane leskovačkom Centru za socijalni rad nabavilo računarsku opremu, ali – upravo zbog planirane rekonstrukcije – tehnika koja je plaćena 5,7 miliona dinara nije odmah instalirana. Novi računari, štampači, skeneri i druga oprema biće u upotrebi tek kada objekat bude dobio novi izgled.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close