„Bože, spasi me vrtićke grupe pred osmi mart, amin“: Ovaj TVIT je zapalio Srbiju, a otkriva SVU AGONIJU roditeljstva uoči OSMOG MARTA

„Bože, spasi me vrtićke grupe pred osmi mart, amin“: Ovaj TVIT je zapalio Srbiju, a otkriva SVU AGONIJU roditeljstva uoči OSMOG MARTA

Nedavno se na Tviteru povela interesantna polemika, a sve na kontu čuvenog Dana žena iliti 8.marta kome hrlimo u susret. Naime, ovaj dan nije samo dan kada darujemo mame, bake, sestre, voljene žene, već se po tradiciji poklon priprema i za učiteljice, vaspitačice, razredne starešine, omiljene nastavnice…

Prisetite se, verovatno ste i sami kupovali poklon učiteljici, premda je u neka druga vremena to uvek bio mali znak pažnje poput cveta, dezodoransa ili već spremnog paketića koji se kupovao kod uličnih prodavaca i to po krajnje simboličnoj ceni. Tek poneki roditelj ili đak bi se isprsio većim poklonom, ali je to ipak bio raritet…

Danas se pokloni za 8. mart uglavnom kupuju na nešto drugačiji način, najčešće u organizaciji roditelja koji se često utrkuju ko će dati bolju ideju.

Ako ste roditelj, onda i sami znate kakve ovo razmere poprima, a digitalne komunikacije su čitavu osmomartovsku pompu podigle i na viši nivo – ona se sada odvija danima pred sam praznik i to na komunkacijskim platformama poput Vibera ili WhatsApp-a na kojima se najčešće mame raspravljaju oko prigodnog poklona.

Tu svojevrsnu agoniju najbolje je opisala tviterašica pod nikom „Šalteruša“ u svom tvitu „Bože, spasi me vrtićke grupe pred osmi mart, amin“, koji je (ne)očekivano podržao ogroman broj Internet korisnika, a njeni istomišljenici su se pridružili u komentarima, prisećajući se crvenih karanfila i jeftinih karmina koji su nekad bili uobičajen dar u osnovnim školama.

Gospođa „Šalteruša“ našalila se i na račun predloga određenih majki za vaučere u jednom beogradskom šoping centru, a na račun toga javilo se još nekoliko žena uz opasku da su upravo vaučeri učiteljicama njihove dece i poklanjani.

U svakom slučaju, majke se utrkuju koja će dati originalniju ideju, uglavnom zvono za notifikacije se oglašava na svaki minut, rasprave traju satima, a o poklonu se raspravlja kao da je u najmanju ruku plan iskrcavanja na Normandiju.

Šta vi kažete na ovu temu – da li je na mestu praviti ovoliku organizaciju oko dara za učiteljicu/vaspitačicu ili je potrebeno deci prepustiti da odluče da li će i šta pokloniti?

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close