Prijateljica mi je rekla da već duže vreme nema seks sa dečkom i da savršeno funkcionišu: Morate da se pitate DA LI JE TO MOGUĆE

Prijateljica mi je rekla da već duže vreme nema seks sa dečkom i da savršeno funkcionišu: Morate da se pitate DA LI JE TO MOGUĆE

„Ma, i taj je seks precenjen. Evo, Nikola i ja već duže vreme nemamo odnose, i uopšte nam to ne nedostaje. Super funkcioniše“, rekla mi je nedavno prijateljicA. Ovo prvo me je šokiralo, a u ovo drugo, „da njih dvoje super funkcionišu“, nikad nisam posumnjala. Nisam mogla da sakrijem iznenađenje, a ni da je pitam: „Zar je stvarno sve u redu“. Nakon što mi je potvrdila imala sam toliko pitanja za nju.

Rekla mi je da je u početku sve prštelo od strasti. A kad kažem prštelo, mislim „vatra“. Dakle, ispunili ste svoju seksulanu kvotu, pitala sam je.

Odmahnula je i dodala da su vremenom druge aktivnosti zamenile one seksualne, poput izlazaka, gledanja filma, šetnje, pa i jendostavnog razgovora.

Bliskosti, potvrdila je, nije nestalo među njima. Da ne pričam o ljubavi. I naglasila je, ima i dalje i onih leptirića u stomaku.

Ona jednostavno obožava svog dečka i ne želi nikog drugog. A sigurna je da je tako i u njegovom slučaju.

Dobro je, jasno je da joj je veza vremenom evoluirala u neku novu vrstu odnosa. Ali hajde, kako to da uopšte nemate želju?, morala sam da insistiram.

Popustila je. Priznala je da njih dvoje sve više i više rade, i da su često umorni za „akciju“. A dan po dna, navikli su se na „vezu bez seksa“.

„I stvarno je to okej“, rekla mi je čak i pomalo ljuta.

Posle četiri godine veze okrenuli su krug pa su se skoro vratili na sam početak. Znate, na onaj period „bez seksa“.

Ali razgovor sa njom me nije umirio. Htela sam da saznam šta misle psiholozi (obećala sam joj da ću joj preneti saznanja).

Psihologija ih donekle podržava. Kaže da bliskot i emocije mogu da postoje među partnerima i kada nema seksualnih odnosa.

Nije čak ništa strašno ni ako im je držanje za ruku draže od seksa pa čak ni ako im intimni odnosi nisu među prvih pet prioriteta.

Prave i zadrškku pa ističu da treba poštovati da svako od nas ima različte potrebe i interesovanja, ali apstinenciju ne prepuštaju tako lako.

Ako do nje dođe u vezi, treba obavezno preispitati zbog čega se javila. Iskreno sa pratnerom razgovarati o tome, a i sa stručnajkom i raditi na tome da se varti želja za seksom.

Nije seks presudan za ljubav, ali je njen sladak začin.

Videla sam sa prijateljicom i rekla joj mišljenja stručnjaka. Obećala je da će razmisliti. Najviše ju je ubedilo moje lice koje je i bez reči reklo da stvari moraju da se poprave. Šta vi mislite?

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close