I gradonačelnik Beograda Radojičić delio kolica za bebe

I gradonačelnik Beograda Radojičić delio kolica za bebe

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić učestvovao je danas u akciji „Da rastemo zajedno” tokom koje je roditeljima sa opštine Palilula podeljeno 250 kolica za bebe. Zajedno sa gradonačelnikom, kolica je delio i predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić.

Radojičić je podsetio da se ova akcija na Paliluli održava treću godinu zaredom, ali i da Grad Beograd finansijski pomaže porodiljama za svako novorođeno dete.

– Tokom ove godine biće podeljeno 1.500 kolica za bebe na opštini Palilula, a osim toga urađena je i rekonstrukcija tri obdaništa – na Karaburmi, u Padinskoj Skeli i Borči, za koja su izdvojena ukupno 32 miliona dinara – rekao je gradonačelnik.

Predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić zahvalio je gradonačelniku na, kako je rekao, snažnoj podršci akciji usmerenoj ka najmlađim stanovnicima ove opštine.

– Sredstva smo dobili iz gradskog budžeta, odvojili za ovu namenu i na taj način nastavili borbu za što veći broj dece u našem gradu. Danas ćemo podeliti 250 kolica za bebe od 1.500, koliko je planirano za 2019. godinu. U pitanju je simboličan poklon koji šalje snažnu poruku u borbi protiv „bele kuge” – rekao je Jovičić.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close