JOVANOVIH PRVIH ŠEST MESECI ŽIVOTA U BOLNICI Zdravlje mu je sve bolje, a ovog ostavljenog maliašna uskoro čeka još jedna LEPA VEST

JOVANOVIH PRVIH ŠEST MESECI ŽIVOTA U BOLNICI Zdravlje mu je sve bolje, a ovog ostavljenog maliašna uskoro čeka još jedna LEPA VEST

Dečak koji je jesenas pronađen pred crkvom u Čajetini, zbog zdravstvenih problema i dalje se nalazi na Dečjem odeljenju Opšte bolnice Užice i nepoznato je kada će biti upućen u hraniteljsku porodicu.

O tome će presudnu ulogu imati njegovo zdravstveno stanje i brzina kojom bude tekla procedura oko usvajanja mališana.

beba na vratima crkve

Jovan Gavrilović je ušao u šesti mesec svog života, a i dalje nema porodicu. U užičkoj bolnici ne oskudeva ni u čemu, mezimac je čitavog odeljenja, napreduje i čeka usvojenje.

Kada će se to desiti – konkretan odgovor u bolnici nemaju, tek o tome će odlučiti njegovo zdravlje koje je iz dana u dan sve bolje.

Tek, iz ove ustanove su Centru za socijalni rad u Čajetini, čiji je mališan štićenik, dali upustvo o nastavku procedure za usvajanje.

Kako kažu u bolnici, ne zbog toga što bi dečak ubrzo trebalo da bude usvojen, već da bi se dobilo na vremenu, odnosno da ga, čim lekari procene da je spreman za život u vanbolničkim uslovima, čeka usvojiteljska porodica.

A zainteresovanih za usvojenje Jovana Gavrilovića je veliko, pa mu valja naći porodicu u kojoj bi imao najbolje moguće uslove za odrastanje.

Od svih koji bi ga usvojili, biće napravljen uži krug kandidata, sa kojima će biti obavljen razgovor posle koga će biti odlučeno ko će ga usvojiti.

Mališana je 9. oktobra pred crkvom u Čajetini, zamotanog u belu tkaninu, slučajno pronašla jedna meštanka. Od tog dana, koji mu je u matične knjige uveden kao rođendan, dečak je u bolnici.

Kako mu je poreklo nepoznato na predlog Centra za socijalni rad u Čajetini dobio je ime Jovan – po Jovanu Bogoslovu na čiji praznik je rođen i pronađen ostavljen, a prezime Gavrilo po Arhangelu Gavrilu po kome se zove bogomolja u Čajetini.

 

Izvor: blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close