MESECIMA ZLOSTAVLjALI DRUGARICU: Uhapšena četiri učenika OŠ „Radomir Mitrović“; Otac devojčice pokušao da „istera pravdu“

MESECIMA ZLOSTAVLjALI DRUGARICU: Uhapšena četiri učenika OŠ „Radomir Mitrović“; Otac devojčice pokušao da „istera pravdu“

Zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela u produženom trajanju, pripadnici Centra bezbednosti su u četvrtak ujutru uhapsili četvoricu učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u Beranama

Zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela u produženom trajanju, pripadnici Centra bezbednosti su u četvrtak ujutru uhapsili četvoricu učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu. Sumnja se da su oni zlostavljali svoju drugaricu (12), koju su i prisiljavali da im donosi i predaje novac.

Hapšenje je izvedeno po naredbi višeg državnog tužioca u Bijelom Polju, koji je po hitnom postupku preduzeo istražne radnje, kako bi se što pre razrešio slučaj koji je buknuo u sredu, kada su učenici privedeni prvi put.

Šta se sve dešavalo između učenika, utvrdiće tužilac, a kako se saznaje devojčica je bila i podvrgnuta lekarskim pregledima na kojima je ustanovljeno da nema tragova silovanja.

Pošto je prijavila zlostavljanje koje je, izgleda trajalo mesecima, otac devojčice je došao u školu i pokušao da „istera pravdu“, ali je intervenisala policija i sve aktere privela, posle čega su dali izjave i pušteni kućama.

Povodom interesovanja medija za ovaj slučaj Uprava policije je saopštila da je „u konkretnom slučaju, preduzela sve zakonom propisane mere i radnje, u konsultaciji sa nadležnim državnim tužiocem u Višem državnom tužilaštvu“.

-S obzirom da su svi akteri događaja, koje je policija identifikovala, maloletni, među kojima su i lica mlađa od 14 godina, policijski službenici postupaju sa dužnom pažnjom, vodeći računa o zaštiti interesa svakog od njih. Iz navedenih razloga u ovom slučaju, kao što to inače činimo, nećemo saopštavati druge detalje o preduzetim policijskim aktivnostima, a sve u cilju zaštite identiteta i integriteta maloletnih lica, saopštila je Uprava policije Crne Gore.

Iz škole za sada nema zvaničnog saopštenja, povodom događaja koji je uznemirio grad.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close