Od pranja bebe u GAĆAMA NEVINE DEVOJČICE do kupanja u prvoj menstruaciji i ostalih GNUSNIH BAPSKIH PRIČA koje praktikuju neke majke u Srbiji

Od pranja bebe u GAĆAMA NEVINE DEVOJČICE do kupanja u prvoj menstruaciji i ostalih GNUSNIH BAPSKIH PRIČA koje praktikuju neke majke u Srbiji

Šta da radi porodilja kojoj je u posetu došla žena sa menstruacijom? Ima čak dve opcije, a obe su jezive i dostojne srednjeg veka.

Srbijom i dalje, uprkos tome što živimo u 21. veku, opsedaju mitovi od kojih se diže kosa na glavi. I ne, ovog puta ne govorimo o antivakcinašima, već o mamama koje danas, u doba kada znanje celog sveta nosite u džepu, peru bebu u menstrualnoj krvi i tuđim gađama.

Da, dobro ste pročitali.

Dakle, problem je sledeći: U posetu novopečenoj mami dolazi žena koja ima menstruaciju. Prema bapskim pravilima, ta žena bi morala da se nagne nad bebu i tri puta joj šapne na uvo „nečista“. Zamislite samo horor scenu gde vam se neka žena nadnosi nad dete i sikće „nečista“. Međutim, ako žena prećuti da ima menstruaciju, bapska priča kaže da će dete dobiti osip.

Kada dođe do osipa, umesto da dete odvedete kod pedijatra, ako ste ostali u srednjem veku, preduzećete korake po drevnom učenju nepismenih baba, koje za bolje nisu znale.

Prva opcija je pribaviti donji veš nevine devojčice i onda time trljati dete po osipu sedam dana.

– Ja sam uzimala od kumice i bebu kupaš redovno, samo to mesto gde ima crvenilo, kvasiš sa tim gaćicama i tako sedam dana. Prošlo je sve hvala bogu i babi koja nam je rekla šta da uradimo. Ta baba nam je kućni prijatelj sad i zovemo je babom – kaže diler monstruoznih saveta na Fejsbuku, a savet je, naravno, pribavila od babe (obratiti posebnu pažnju na zahvalnicu „hvala bogu i babi“).

– Ja sam patila sa sina tri godine dok mama nije uzela od cure koja dobije prvi put ciklus pa okupala dete, tad je prošlo – kaže druga komentatorka.

Možda bismo mogli da se zezamo na račun ovih bapskih priča, ali svako zezanje nam presedne čim pomislimo da negde u Srbiji postoje bebe koje zaista prolaze kroz ovaj tretman. A najtužnije od svega je to što je ovim majkama, kao što vidimo, internet dostupan. Međutim, umesto da ovu tekovinu savremenog doba iskoriste tako što će pročitati nešto pametno, internet koriste da seju bapske priče. Posle se pitamo kako smo došli do toga da smo prvi u Evropi po broju umrlih od malih boginja – dok svet ide napred, mi se peremo gaćama nevinih devojčica.

 

Izvor: Clanak preuzet sa zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close