INCIDENT U NOVOM SADU: Zbog tuđeg propusta nasrnula na lekara

INCIDENT U NOVOM SADU: Zbog tuđeg propusta nasrnula na lekara

U razmaku od samo nekoliko dana dva napada na doktore Doma zdravlja u Novom Sadu. Pacijentkinja uhvatila za vilicu dr Nadu Šarčević i izvređala je

U AMBULANTI Doma zdravlja „Jovan Jovanović Zmaj“ u Ulici Zmaj-Ognjena Vuka u Novom Sadu pacijentkinja M. A. (39), nezadovoljna pogrešnim uputom za specijalistu koji je napisao drugi lekar, fizički je nasrnula na dr Nadu Šarčević. Ko zna šta bi se dogodilo da iskusnoj lekarki u pomoć nije pritekao mlađi kolega – stažista.

Incident se dogodio 28. februara u ambulanti, u kojoj dr Šarčević ordinira. Doktorki je javljeno da primi pacijentkinju kojoj treba da se napiše novi uput za uklanjanje mladeža jer njen izabrani lekar nije radio u prepodnevnoj smeni.

– Telefonom su me obavestili da treba da joj ispišem uput jer je čekala godinu dana da dođe u KC na skidanje mladeža. Obavestila sam pacijentkinju da dođe lično i da ću joj za kratko vreme ispisati novi uput – kaže za „Novosti“ dr Šarčević.

Pacijentkinja se, po rečima doktorke, ubrzo pojavila, besno uletela u ambulantu i već s vrata viknula da se nada da je „sada sve dobro napisano“ i da bi se u EU zgražavali na ovakve propuste.

– Odgovorila sam joj da u EU lekari imaju veće plate od moje, ali je ne bi primili preko reda kao što sam to ja učinila – dodaje dr Šarčević.

To, kao da je pacijentkinju još više razljutilo, nagnula se preko kompjuterskog monitora ka doktorki, uhvatila je za vilicu, počela da je drma i uputila joj niz uvreda. Doktorkin kolega koji stažira u Domu zdravlja umešao se, zaustavio pacijentkinju i rekao da će pozvati obezbeđenje. Ona je, međutim, odgovorila da će otići pre nego što obezbeđenje stigne, što se i dogodilo.

Dr Šarčević tužila je pacijentkinju za fizički nasrtaj, povredu časti i duševni bol.

Podsetimo, samo nekoliko dana kasnije, u istoj ambulanti napadnuta je i dr Milena Golubski, psihijatar, kada je pacijent R. K., odranije poznat policiji, fizički nasrnuo na doktorku koja je pala i samo zahvaljujući pomoći ostalih pacijenata, koji su se zatekli u čekaonici, izbegnuto je nanošenje težih povreda.

Povod za incident bilo je nezadovoljstvo pacijenta prouzrokovanog time što nije mogao na osnovu izdatog elektronskog recepta da preuzme metadon u apoteci.

INCIDENTI SVAKODNEVNI

U DOMU zdravlja potvrđuju da je dr Šarčević napala pacijentkinja u ambulanti i dodaju da je ona, nažalost, samo jedna u nizu žrtava napada na radom mestu. O svemu je obaveštena policija koja je brzo reagovala…

– S tim u vezi, nažalost, po broju napada na naše zaposlene mogli bismo da obaveštavamo javnost svakog dana – navedeno je u saopštenju ove zdravstvene ustanove.

 

Izvor: novosti.rs

1 KOMENTAR

comments user
Kristen

I couldn’t refrain from commenting. Well written! Saved as a favorite, I really like your website!

Amazing! This blog looks just like my old one! It’s on a totally different topic but it has pretty much the same
page layout and design. Outstanding choice of colors!
http://starbucks.com/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close