Počeo upis za predškolski pripremni program u vrtićima

Svake godine u ovo vreme počinje upis u pripremni predškolski program. Ovih dana počeo je upis za školsku 2019/20. godinu.

“To su deca koja se pripremaju za polazak u prvi razred i sa kojima radimo po posebnom programu. Program traje četiri sata dnevno, a u PU „Pčelica“ očekuju da ove godine predškolski pripremni program upše oko 700 mališana”, kaže direktorka PU „Pčelica“ Svetlana Mitić

„Ono što bih preporučila roditeljima koji imaju decu ovog uzrasta je da odu do obližnjeg vrtića i da se jave trijažnoj sestri ili nekom od odgovornom licu. Dobiće pravu informaciju, a moći će da upišu dete kad god žele, svakog dana kada vrtići rade. Grupe će biti formirane već krajem avgusta i deca će početkom septembra, kada počne nova školska godina, krenuti u pripremni predškolski program“, dodaje Mitić.

U okviru PU „Pčelica“ radi 26 vrtića i svi imaju mogućnosti za pripremni predškolski program, a ovih grupa ima i u mnogim osnovnim školama u Nišu.

„ Svake godine upišemo od 600 do 700 mališana za ovaj program. Očekujemo da ove godine to bude i veći broj, ali videćemo koliko se dece bude prijavljeno budući da mnogi pohađaju ovaj program i pri školama“, dodaje Svetlana Mitić.

Roditeli čija deca septembra polaze u školu sve informacije o predškolskog pripremnom programu mogu da dobiju, osim u vrtićima, i u upravnoj zgradi u Ulici Orlovića Pavla bb.

 

Izvor: gradskiportal018.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *