Leskovčanin varao Kikinđane, lažno prikupljao priloge za bolesnu decu

Leskovčanin varao Kikinđane, lažno prikupljao priloge za bolesnu decu

Policija u Kikindi podnela je devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv S. K. (39) kojeg sumnjiči da se lažno predstavljao kao humanitarac i prikupljao dobrovoljne priloge za bolesnu decu

Policija u Kikindi podnela je devet zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv S. K. (39) iz Leskovca kojeg sumnjiči da se lažno predstavljao kao humanitarac i prikupljao dobrovoljne priloge za bolesnu decu.

Leskovčanin je proteklih dana obišao više zanatskih, ugostiteljskih i drugih radnji u Kikindi i pod izgovorom da prikuplja dobrovoljne priloge u humanitarne svrhe, za lečenje bolesne dece, od vlasnika uzimao novac, navodno, za te namene. Međutim, osumnjičeni je novac prikupljao bez ikakvih dokaza u čije ime prikuplja novac, kome je tačno namenjen i bez obaveštenja nadležnih organa, pre svega policije, da će sprovoditi takvu akciju u Kikindi.

Leskovčanin je na ovaj način prevario više ugostitelja, frizera, kozmetičara koji su mu dali novac, verujući da pomažu bolesnoj deci. Akcija je trajala sve dok neko, ipak, nije posumnjao u namere “humanitarca” i prijavio policiji, koja je S.K. odvela pred sudiju za prekršaje koji mu je izrekao novčanu kaznu, daleko veću od sume koju je prikupio lažno se predstavljajući.

Pročitajte još – Lažni humanitarci traže novac za bolesnu decu

– Molimo sve građane da prilikom ovakvih situacija, kada im nepoznata lica traže priloge u humanitarne ili bolo koje druge svrhe, traže od tih lica dokumenta kojima dokazuju u čije ime i za koga organizuje takve akcije i prikupljaju novac. Takva lica treba da imaju obaveštenje Policijske uprave da mogu da sprovode takvu akciju u određeno vreme u određenom mestu. Savetujemo građanima da budu oprezni i da paze kome daju novac – savetuju iz Policijske uprave Kikinda.

Vlasnici pekare u Zemunu zaposlenima daju 100.000 dinara ako dobiju bebu, a iza humane odluke krije se dirljiva PRIČA O BORBI I SUDBINI

Smederevo: Psihijatrija kao nova

HUMANOST NA DELU: Srednjoškolci poklanjaju paketiće za mališane u mitrovačkoj bolnici

 

Izvor:  novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close