„MILIONI“ ZA POMOĆ POLjOPRIVREDNICIMA: U najavi i premija za mleko

„MILIONI“ ZA POMOĆ POLjOPRIVREDNICIMA: U najavi i premija za mleko

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić rekao je u utorak u Banjaluci da isplata podsticaja za poljoprivrednike nikada nije bila bolja

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske Boris Pašalić rekao je u utorak u Banjaluci da isplata podsticaja za poljoprivrednike nikada nije bila bolja otkako je ustanovljen ovaj vid podrške proizvođačima, budući da je od 71 milion maraka podsticaja za prošlu godinu isplaćeno oko 62,5 miliona maraka.

Pašalić je najavio da će u narednih nekoliko dana i to biti intenzivirano, budući da dolazi prolećna setva.

– Potrudićemo se da do kraja marta ažuriramo sve svoje obaveze iz prošle i izvršimo obaveze iz ove godine. Tu, pre svega, mislim na premiju za mleko. Želimo da već u narednim danima isplatimo jednu takvu premiju, rekao je Pašalić novinarima.

On je poručio da će sigurno postojati dobra dinamika isplate podsticaja i u tekućoj godini

MOJA MAMA JE DOBRA KO ‘LEBA DOK JE NE RASPI.DIMO: Dete pokušalo da najbolje opiše majku, pa NASMEJALO internet do suza! (FOTO)

Ministarstvo, osim dugova iz prošle godine i ranijeg perioda, ne duguje nijednu marku poljoprivrednim proizvođačima. Oni znaju da su ta sredstva izvesna i imaju razumevanje za manja kašnjenja u isplati koja se dešavaju u delovima godine kada moraju malo da sačekaju zbog nekih drugih plaćanja, objasnio je Pašalić.

On je, kada je reč o padu prihoda preduzeća „Šume Srpske“ sa 5,2 miliona maraka u 2017. godini na 4,7 miliona maraka u prošloj godini, ocenio da se to desilo zbog određenih problema uzrokovanim vremenskim prilikama kada nije mogla da se obavlja eksploatacija.

– Ne možemo govoriti o značajnijem poremećaju. Važno je da „Šume“ posluju pozitivno, što naravno nije dovoljno. Prepoznali smo dosta problema u toj firmi i potpuno smo opredeljeni da ih rešimo u narednom periodu. U skladu sa tim razvijaćemo informacioni sistem, a biće i određenih kadrovskih promena kako bi se gubici smanjili, rekao je Pašalić.

Pašalić je naveo da je broj zaposlenih u „Šumama“ dovoljan i da neće biti novog zapošljavanja, izuzev specifičnih kadrova koji budu potrebni tom preduzeću.

On je rekao da je i dalje cilj da se onemogući ili smanji izvoz trupaca, budući da je ovdašnji drvoprerađivački sektor u usponu i treba mu obezbediti dovoljno sirovina.

– Proizvođači, koji imaju viši stepen finalizacije, mogu da proizvode, prodaju i izvoze vani, ali nemaju dovoljno sirovine, rekao je Pašalić.

SVAKO VEČE BIH GA UŠUŠKALA, POLJUBILA I POŽELELA LAKU NOĆ… A ONDA PLAKALA. ZNALA SAM DA SE JEDNOG JUTRA MOJ BORIS (7) NEĆE PROBUDITI: Vera nam priča najtežu ispovest u Srbiji

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close