Smederevo: Psihijatrija kao nova

Smederevo: Psihijatrija kao nova

Obnovljena najstarija zgrada u krugu Opšte bolnice „Sveti Luka“

SVEČANO je otvorena rekonstruisna zgrada Psihijatrije koja radi pri Opštoj bolnici „Sveti Luka“ u Smederevu. U adaptaciju i opremanje zdanja koje je izgrađeno pre 90 godina i nalazi se pod zaštitom države je uloženo 290.000 evra, čime su stvoreni uslovi za humaniji boravak i pristup u prevenciji, nezi, lečenju i psihosocijalnoj rehabilitaciji pacijenata.

– Odeljenje je uređeno i opremljeno po najvišim evropskim standardima, što je posebno važno ako se uzme u obzir činjenica da ovde mesečno primimo i zbrinemo oko 300 pacijenata. U dnevnoj bolnici imamo 15 ležajeva, dok samo Odeljenje raspolaže sa 24 postelja – kaže načelnik Psihijatrije dr Jasna Nedeljković Mitreski.

Renovirano zdanje je, inače, najstariji objekat u krugu smederevske bolnice koja je 19. marta obeležila i svoj dan…

– Osim potpuno renoviranih soba i ambulanti, obezbeđeni su i novi aparati za bolju dijagnostiku – ističe direktor OB „Sveti Luka“ u Smederevu dr Nenad Đorđević.

Veliki posao je realizovan u okviru programa prekogranične saradnje nazvanog „Intereg Ipa“, a partneri su bili iz Rumunije i Specijalna bolnica za psihijatrijske bolesti u Vršcu.

Ukupna vrednost ovog projekta pod nazivom „Poboljšanje zdravstvene nege u neurologiji i psihijatriji – duži život“ iznosi milion i 629.075 evra.

HIRURGIJA

SMEDEREVSKA opšta bolnica „Sveti Luka“ realizuje još jedan projekat prekogranične saradnje, pa je u toku opremanje Hirurškog bloka. Ukupna vrednost posla iznosi milion i 150.000 evra, pri čemu će EU donirati 977.000.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close