Zašto volite čips?

Zašto volite čips?

Preterana potreba za čokoladom ili slanim grickalicama nije slučajna. Ponekad čak opsesivna želja za ovim „nezdravim“ namirnicama ima svoje fiziološke, ali i psihološke razloge koje treba razotkriti. Na ovaj način organizam signalizira da mu nešto nedostaje, ističu stručnjaci.

* Prenaglašena potreba za čipsom, kokicama i drugim slanim grickalicama može da ukazuje na određene nedostatke u vezi sa radom nadbubrežne žlezde i manjak elektrolita. Često se javlja usled disbalansa hormona koji je uslovljen stresom. Pojačana potreba organizma za solju upućuje na nedostatak elektrolita i minerala. Može da znači i da telo vapi za vodom, budući da so ima tendenciju da je zadržava u organizmu.

* Konstantna želja za čokoladom može da upozorava da u organizmu nema magnezijuma, esencijalnih masnih kiselina i hroma. Ovi sastojci se gube ukoliko je osoba izložena stalnom stresu. Poznato je da čokolada podiže nivo hormona sreće serotonina u krvi, pa ljudi nesvesno posežu za ovim slatkišem kada imaju emotivne probleme. Zato, da biste se oslobodili stresa, ponovo stekli mir, nadomestili magnezijum, konzumirajte toplu čokoladu napravljenu od kakaoa, orašaste plodove i semenke, mahunarke, zeleno lisnato povrće.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close