Crkva u Vodicama postavila je krst sa ‘fetusima’ koji krvare

Crkva u Vodicama postavila je krst sa ‘fetusima’ koji krvare

Vreme je korizme, ja sada molim, razmišljam, kako nam nalaže jevanđelje i ne bih ništa komentarisao- odgovorio je don Franjo Glasnović kada smo ga pitali o krstu

Na oltaru župne crkve sv. Križa u Vodicama postavljen je, čini se, krst s krvavim modelima fetusa. U krst je urezano pet rupa u obliku srca. U svakom srcu postavljene su krvave lutke koje predstavljaju fetuse, probijene kolcem. Uz krst je obešena i hrvatska zastava.

Fotografija krsta počela se širiti društvenim mrežama nakon što ju je jedna korisnica objavila na Twitteru.

Na vrhu krsta piše „Krv njihova iz zemlje k meni viče“, rečenica iz Knjige Postanka 4,10 koja opisuje kako je Kajin ubio svojeg brata Abela, nezadovoljan jer je Jahve milostivo pogledao na žrtvu koju je prinio Abel dok Kajinovu žrtvu nije ni pogledao.

‘Molim se. Ne bih komentirao’
Prema Bibliji, Jahve je rekao Kajinu: Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Stoga budi proklet na zemlji koja je rastvorila usta da proguta s ruke tvoje krv brata tvoga! Obrađivat ćeš zemlju, ali ti više neće davati svoga roda. Večni ćeš skitalica na zemlji biti!

Nazvali smo župnika crkve sv. Križ Franju Glasnovića i zamolili ga da nam objasni o čemu se radi. Nije opovrgnuo da je krst tamo, ali nije želeo puno ni komentarisati:

– Vreme je korizme, ja sada molim, razmišljam, kako nam nalaže jevanđelje i ne bih ništa komentarisao – odgovorio je don Glasnović.

Na pitanje je li postavljanje takvog krsta vezano uz razdoblje korizme i kako ili je nešto drugo posredi, samo je ponovio da je korizmeno vreme i da se moli te da više ne želi ništa komentarisati.

 

Izvor: 24sata.hr

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close