Uskršnja torta: Neverovatno kremasta, mekana i sočna!

Kremasta i ukusna torta pogodna i za ostala slavlja.

Sastojci Količina
belanca 15
šećer kristal 15 kašika
griz 6 kašika
mlevena plazma 6 kašika
žumanca 15
mleko 800 ml
margarin 250 g
šećer u prahu 200 g
jafa keks 200 g
šlag krema 500 g
instant nes kafa 1 kesica
šlag krem 300 g

Kako pripremiti

  • Za kore umuti 5 belanaca u čvrst šam sa 5 kašike šećera. Zatim kašikom dodati 2 kašike griza i 2 kašike mlevene plazme. Peći koru na 180 C oko 15 minuta. Ispeći ovakve 3 kore.
  • Za fil umuti 15 žumanca sa 100 ml hladnog mleka i skuvati u preostalih 700 ml mleka kao puding. Kad se ohladi umuti sa margarinom i šećerom u prahu. Ohlađeni fil podeliti na 2 dela. U jedan dodati seckanu jafu, a drugi ostaje isti.
  • Šlag umuti po uputstvu sa kesice (ja to radim sa mlekom) i u njega dodati kesicu instant nes kafe.
  • Filovati sledećim redosledom. Kora-fil sa jafom-šlag-kora-fil žumanca-šlag-kora-fil sa jafom-šlag. Ukrasiti i dekorisati po želji.

 

Izvor: recepti.zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close