INCIDENT U KRALjEVAČKOM DOMU ZDRAVLjA: Pacijent pištoljem pretio osoblju?

INCIDENT U KRALjEVAČKOM DOMU ZDRAVLjA: Pacijent pištoljem pretio osoblju?

Poslednjih dana, prema rečima medicinskog osoblja, pretnje su postale ozbiljnije jer je pacijent u više navrata govorio da sa sobom nosi oružje

KRALjEVO – Medicinsko osoblje kraljevačkog Doma zdravlja minulih dana je u više navrata bilo meta verbalnih pretnji jednog starijeg pacijenta.
Kako saznajemo u ovoj ustanovi, taj pacijent je još od 30. marta redovno dolazio u Odsek za intervencije pri Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva preteći medicinskoj sestri koja je, po njegovom mišljenju, „odgovorna i kriva“ za njegovo zdravstveno stanje. Poslednjih dana, prema rečima medicinskog osoblja, pretnje su postale ozbiljnije jer je pacijent u više navrata govorio da sa sobom nosi pištolj.

– Shvativši ozbiljnost situacije i u nameri da sprečimo posledice ovakvih pretnji, slučaj smo prijavili po Protokolu prijave verbalnog ili fizičkog nasilja ili pretnji zaposlenima našeg Doma zdravlja. Na osnovu toga reagovali su pripadnici Policijske uprave u Kraljevu i njihovom brzom intervencijom pacijent je priveden i prijavljen Osnovnom javnom tužilaštvu – kaže dr Mirjana Krčevinac, direktork kraljevačkog Doma zdravlja.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close