Trka za decu ometenu u mentalnom razvoju

Trka za decu ometenu u mentalnom razvoju

Na 32. Beogradskom maratonu grupa od 30 zaposlenih iz farmaceutske kuće (MSD), skupljaće finansijska sredstva za humanitarnu organizaciju „Dečje srce“ koja pomaže deci i mladima ometenim u razvoju

HUMANITARNA organizacija „Dečije srce“ i zaposleni iz kompanije „Merck Sharp & Dohme“ (MSD) trčaće na 32. Beogradskom maratonu za decu sa smetnjama u razvoju, „kupujući“ kilometre koje njihovi zaposleni pretrče.

Na 32. Beogradskom maratonu grupa od 30 zaposlenih iz farmaceutske kuće (MSD), skupljaće finansijska sredstva za humanitarnu organizaciju „Dečje srce“ koja pomaže deci i mladima ometenim u razvoju.

– Želimo da deca i mladi koji su ometeni u razvoju budu što vidljiviji u našoj zajednici, a učestvovanje na Beogradskom maratonu jeste način da i oni daju svoj doprinos društvu, da budu deo velike priče. Drago nam je što su se ove godine našoj humanitarnoj akciji priključili zaposleni iz kompanije „MSD“ i što žele da zajedno sa nama eliminišu predrasude i pomognu u integraciji osoba sa smetnjama u razvoju, u društvo. Zaposleni u kompaniji MSD će skupljati finansijska sredstva za kupovinu mašine za vez na tkaninama, specijalno dizajnirane kako se osobe sa smetnjama u razvoju ne bi povredile prilikom korišćenja. Mašina za vez koju ćemo kupiti u okviru akcije, koristiće mladi sa smetnjama u mentalnom razvoju u našem Radnom centru. Takođe, pored trčanja, zaposleni u kompaniji MSD će se družiti sa nama i time dati dobar primer i drugim kompanijama i organizacijama. Mi moramo da budimo ono najbolje u sebi, a mislim da je to najbolje ostvarivo kroz ovakve akcije. Pozivam ovim putem i ostale kompanije da nam se priključe – rekao je Goran Rojević, direktor humanitarne organizacije za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju „Dečje srce“.

Misija organizacije „Dečje srce“ jeste pružanje profesionalne podrške osobama sa smetnjama u razvoju, njihovim porodicama i stručnjacima na teritoriji Srbije. U skladu sa tim, organizacija „Dečje srce“ osnovala je Radni centar u okviru kojeg od februara 2019. godine, postoji i kafić „Zvuci srca“. Kafić se nalazi u Čuburskoj 12 u Beogradu, a u njemu rade mladi sa blagim smetnjama u mentalnom razvoju. Prostor je obezbedio Grad Beograd, a opremilo ga je Ministarstvo za rad. Radi 15 mladih, koji imaju od 18 do 35 godina, a o zaposlenima se pobrinula organizacija „Dečje srce“. U ovom kafiću zaposleni ne izdaju fiskalni račun, već je na gostima da ostavljaju u kutijicama na stolovima kafića iznos koji smatraju da treba i koliko su u mogućnosti.

EDUKATIVNI PROGRAMI

Humanitarna organizacija „Dečje srce“ pomaže osobama sa smetnjama u razvoju kroz sprovođenje integrativnih, psihosocijalnih i edukativnih programa. Edukacijama, akreditovanim programima, mentorisanjem i supervizijom utičemo na socijalne promene u Republici Srbiji i poboljšanje kvaliteta života osoba sa smetnjama u razvoju. „Dečje srce“ osnovano je 9. marta, 2001. godine kodine kao nevladina, neprofitna i nestranačka organizacija, registrovana od strane Saveznog Ministarstva pravde.

 

Izvor: novosti.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close