ČESTITAMO, DOBILI STE 135 EVRA! Prevara hara Fejsom, SVI SMO META! Policija izdala UPOZORENJE!

ČESTITAMO, DOBILI STE 135 EVRA! Prevara hara Fejsom, SVI SMO META! Policija izdala UPOZORENJE!

MUP upozorava građane kako je jedini cilj počinitelja, koji su kreirali lažne Fejsbuk stranice, da pribave njihove podatke u svrhu zloupotrebe.

– Nagrada igra sastoji se u tome da se na lažnim Fejsbuk stranicama različitih hrvatskih poslovnih banaka i drugih trgovačkih društava objavljuju nagradne igre te je za učestvovanje potrebno stranicu označiti sa „sviđa mi se“, podeliti objavu na profilu i poslati privatnu poruku – navodi se u saopštenju.

Onda sledi odgovor da ste upravo vi „srećni dobitnik“.

– Čestitamo vam, slučajnim izborom, vi ste jedan od 20 pobenika bonova vrednosti 1.000 kuna (135 evra). Sve što treba da nam ostavite jesu sledeće informacije: mesto i adresu, kontakt broj, sliku lične karte (slikati obe strane i selfi sliku gde može jasno da se vidi da vi držite svoju ličnu kartu). Nakon završetka igre dobićete SMS poruku na kontaktu koji ste ostavili za nas, gde ćete primiti obaveštenje o vašoj najbližoj prodavnici na kojoj možete preuzeti nagradu (pri dodeli nagrade morate da ponesete ličnu kartu koju ste nam poslali) – navodi se u poruci.

MUP upozorava da građani ne dele takve objave i da fotografije svojih ličnih dokumenata ne dele putem društvenih mreža ili elektronske pošte.

Izvor: Espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close