Najlepši letnji deserti: Hlade, slade i očaravaju ukusom!

Idealna za tropske dane: Sladoled torta sa malinama! (RECEPT)

Kremasta tekstura, osvežavajući ukus, brzo i jednostavno spremanje koji garantuju užitak.

Sastojci:

1kg krem šlaga,
1L kisele vode,
2 čaše kisele pavlake,
600g mlevenog keksa,
600g malina

Priprema:

Krem šlag umutiti sa kiselom vodom, pa dodati dve kisele pavlake i umutiti dok se ne sjedini.

Šlag podeliti na tri dela.

U prvi deo umešati mleveni keks, a onda ga rasporediti kao koru na dno kalupa.

U drugi deo umešati maline. Možete koristiti sveže ili zamrznute.

Fil sa malinama premazati preko kore od keksa.

U treći deo se ne dodaje ništa, samo se premaže preko fila od malina.

Nakon pripreme ostavite tortu u frižider i sačekajte nekoliko sati da se ohladi.

Bakina sladoled voćna salata: Letnje osveženje koje ćete pamtiti! (RECEPT, VIDEO)

Sastojci:

voće po želji ( koristila sam breskve, kajsije, banane i dinje)
kugle sladoleda

Priprema:

Voće dobro operite, pa oljuštite i isecite na željene veličine.
Izmešajte!
Sipajte u čašeu i ukrasite kuglom sladoleda i listom nane.
Možete umesto sladoleda staviti šlag i preliti čokoladom.

Torta bez pečenja gotov za 15 minuta: Voćna rapsodija ukusa koju ćete obožavati! (RECEPT)

Sastojci:

1 kg keksa
1 litar jogurta
500 grama voća po želji (višnje, borovnice ili bilo kojeg bobičasto voće, može i iz kompota)
3 kesice šlag kreme po izboru
300 grama šećera

Priprema:

Izlomite keks i prelijte ga jogurtom i šećerom
Ostavite 5 minuta da upije, pa oblikujte koru.
Odozgo stavite voće i preko svega šlag koji ste umutili sa kiselom vodom.

Bakin voćni tart sa bananama: Osvežavajući ukus koji se ne zaboravlja! (RECEPT, VIDEO)

Sastojci:

2 pudinga od čokolade
2 pudinga od slatke pavlake
šećer za puding
500 grama banana
100 grama mlevenog keksa
50 grama kokosa
1 gotovo lisnato testo
200 ml slatke pavlake
1 litar mleka

Priprema:

Na plehu prečnika 22 cm isecite par papir, pa razvucite testo i pecite na izvrnutom plehu na 200 Celzijusa oko 25 minuta.

Skuvajte posebno oba pudinga na mleku i zasladiti po ukusu. U čokoladni dodati mleven keks a u svetli dodati kokos i dobro izjednačiti.
U pečen kalup sipajte čokoladni deo, pa poređajte cele banane odozgo svetli puding i lepo izravnjte.
Kad se prohladi stavite umućenu slatku pavlaku.
Ostaviti da se hladi 2-3 sata u frižideru i poslužite se.

 

Izvor: stil.kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *