„Razvalio sam vrata i našao Danijelu u lokvi krvi“ Srceparajuća ispovest Zvonka čija žena je umrla na porođaju

„Razvalio sam vrata i našao Danijelu u lokvi krvi“ Srceparajuća ispovest Zvonka čija žena je umrla na porođaju

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja.
– Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da „treba da ostanem smiren i da se to dešava – tvrdi Zvonko, Danijelin suprug.

Porodilja Danijela Krstić (31) preminula je u Opštoj bolnici u Aleksincu nekoliko sati nakon porođaja, a njena porodica tvrdi da je do tragičnog ishoda došlo greškom doktora.

Danijela je, kako njen suprug kaže, bila zdrava žena i sa radošću je čekala rođenje svog sina. Ona se 9. avgusta porodila u aleksinačkoj bolnici, no istog dana je preminula. Njen neutešni suprug Zvonko Krstć tvrdi da je do Danijeline smrti došlo greškom lekara, tj. da je mlada žena umrla zbog nemarnog i neodgovornog tretmana koji su joj medicinski radnici pružili.

– Sada se čeka rezultat obdukcije, aleksinačka bolnica ima neke tri ili četiri verzije koje nemaju veze sa mozgom. Ostao sam udovac, a deca bez majke, naša porodica zavijena je u crno. Čekam obdukciju i onda krećem sudskim putem – počinje priču Zvonko.

Danijela se porodila u 13:50, Zvonko se čuo s njom i posle toga više nikakve informacije nije dobio, a onda su žene sa odeljenja počele da mu javljaju da njegova supruga nije dobro i da treba što pre da ode u bolnicu.

Nesrećni udovac kaže da mu je doktorka, navodno, rekla da je beba dobro. Na pitanje kako mu je supruga, doktorka je, navodno, rekla, da je došlo do krvarenja i da se nada, odnosno ne bi trebalo da dođe do većih problema.

– Tada sam joj rekao „nadate se i ne bi trebalo da dođe do većih problema“ je ogromna razlika. Pitao sam je da li treba da pozovem nekog da bih je prebacio u Niš, rekla je „ne, biće sve u redu“. Otišao sam da kupim poklone za doktorku i osoblje, jer su lepo obavili svoj posao i dobio sam dete, hteo sam da ih počastim. Posle pola sata se vraćam i vidim da nešto nije u redu, sestre samo jure, opšti haos. Sledećih tri sata stojim u hodniku i niko mi ništa ne priča. Doktorka je izašla po poklone i piće koje inače obožava i stalno konzumira – priča Danijelin muž.

Prema njegovim rečima, doktorka uzima taj poklon, odnosno piće i na njegovo pitanje kakvo je stanje ona mu, navodno, odgovara da je Danijeli pao pritisak, te da iznosi 70 sa 50, kao i da su joj dati lekovi, pa će sve biti u redu.

– Sledećih tri sata nemam informacije ni od koga. Za sve što je ona meni rekla u hodniku imam svedoke. U 18:30 je došao njihov načelnik kog znam lično, pitao sam ga šta se dešava, odgovorio mi je da pokušavaju reanimaciju i ako uspeju da će je poslati za Niš i to je sve. Čovek je bio zatečen, bled kao krpa, jer se znamo privatno i on je trebalo da porađa moju suprugu za koju tvrdim da bi bila danas živa da ju je on porađao – rekao je Zvonko.

U 19 časova Zvonko je nasilno otvorio vrata porodilišta kako bi video svoju suprugu. Međutim, zateći će ono najgore – nju mrtvu.

– Razvalio sam vrata porodilišta i našao Danijelu u lokvi krvi, mrtvu ispod pokrivača. Kad sam je našao mrtvu na krevetu, ležim pored nje i plačem, a ta ista doktorka ulazi i onako u prolazu mi kaže da „treba da ostanem smiren i da se to dešava“. Mladu zdravu ženu sam im ostavio da je porode, da nas učine srećnim, a šta sam dobio? – pita se očajan udovac.

Ipak, posle svega, Zvonku je najteže da objasni ćerkici od četiri godine šta je sa Danijelom.

– Kako detetu od četiri godine da objasnim gde mu je majka. Njenim roditeljima, mom ocu, porodici, a i sebi – pita se tužno Zvonko i dodaje:

Lekarski propust je sigurno, jer se moja Danijela porodila sama, prirodnim putem. Njen termin je bio 1. avgusta, ne znam šta su čekali. Ovih devet dana je bila u bolnici, kod njih na odeljenju, u njihovim rukama. Po mom mišljenju i onome što sam zatekao, ona je iskrvarila, nisu ispratili porađaj do kraja, verovatno. Ja moram glavu gore i da se borim, jer sam sada našoj deci i otac i majka. Moram da budem jak i zbog nje i zbog sebe, ali neću stati dok istina ne izađe na videlo – zaključio je razgovor Zvonko Krstić.

– Dana 09.08.2019. godine, u popodnevnim časovima, u Odelenju Ginekologije sa porodilištem OB Aleksinac, nekoliko sati nakon porođaja preminula je porodilja Krstić Danijela (31) iz Aleksinca. Sat i po nakon što je Krstić Danijela rodila zdravo dete prirodnim putem, došlo je do iznenadnog poremećaja vitalnih funkcija, sa prestankom rada srca, zbog čega je odmah započeta kardio-pulmonalna reanimacija, ali je uprkos preduzetim merama intenzivne reanimacije došlo do smrtnog ishoda – rekli su iz bolnice.

Kako su naveli, odmah po ovom tragičnom događaju obaveštena je Zdravstvena inspekcija, MUP i Ministarstvo zdravlja, a telo poslato na sudsko-medicinsku obdukciju u Zavod za sudsku medicinu u Nišu i pokrenuta je untrašnja provera kvaliteta.

– Nakon prikupljanja svih relevantnih činjenica i pristizanja obdukcionog nalaza dostavićemo dalje informacije. Duboko žalimo zbog tragičnog događaja i gubitka mladog života – naveli su.

 

Izvor: srbijadanas.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close