TEŠKO I DIVNO u isto vreme! U eri SAVRŠENIH LICA SA INSTAGRAMA, one su napravile REVOLUCIJU i pokazale nam kako izgleda SIROVA I STVARNA ŽENSKA LEPOTA bez filtera

TEŠKO I DIVNO u isto vreme! U eri SAVRŠENIH LICA SA INSTAGRAMA, one su napravile REVOLUCIJU i pokazale nam kako izgleda SIROVA I STVARNA ŽENSKA LEPOTA bez filtera

Odluka svake žene da pokaže svoje nesavršenosti i izađe iz zone komfora u eri kada su perfeknto „ispeglane“ fotografije na svakom koraku je za poštovanje i divljenje. One su nam primer i inspiracija da je ponekad najjednostavnije i najlepše prihvatiti svoje mane.

Sofi Haris Tejlor rešila je da upravo takvim ženama da 5 minuta pažnje i posveti im svoj projekat „Epidermis“. Ova umetnica je ispred svog objektiva stavila 20 žena koje pate od različitih oblika oboljenja kože, a rešile su da to bez ustručavanja pokažu, a sve zajedno želele su da na ovaj način u prvi plan stave „sirovu“ i stvarnu žensku lepotu.

„Šta je danas „normalno“ definišu slike koje vidimo svuda oko sebe, a koje nas često navedu da verujemo kako sve žene imaju idealnu, lepu i zdravu kožu, što je daleko od istine – mnoge imaju stanja poput akni, rozaceje, ekcema ili hiperpigmentacije, a žene su navikle da kriju kožu lica teškom šminkom“, objasnila je Sofi za „Glamour“, a potom dodaje:

„Nerealno bi bilo misliti kako smo svi savršeni, bez mana ili barem bez manjih fizičkih nepravilnosti. Srećom, sve veći broj poznatih ličnosti želi da na ovaj način slavimo svoja ela i lica – uz sve nepravilnosti koje imamo i koje nas čine posebnima. Uticaj pokreta Body positivity stalno raste, pa se menja i način na koji gledamo medije danas, kao i to kako reagujemo na različitosti.“

Ova fotografkinja ispričala je kako je i sama patila od problema s aknama, te da zna koliko je lako izgubiti samopouzdanje zbog toga, posebno kada si okružen ljudima sa prividno savršenim tenom.

Svaku od njenih fotografija prati i kratki, intimni zapis žene koja se fotografisala, a neke od slika možete pogledati u našoj galeriji.

 

Izvor: zena.blic.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close