Srbija dobila vicešampiona u Ju jitsu 2019 – mladi Aleksinčani ponos svih, srebro i 2 bronze za Srbiju!

Srbija dobila vicešampiona u Ju jitsu 2019 – mladi Aleksinčani ponos svih, srebro i 2 bronze za Srbiju!

16.11.2019. godine u Abu Dabiju počelo je svetski šampionat u Ju jitsu. Na ovom takmičenju Srbiju je predstavljalo šest takmičara Ju jitsu : Pejčić Nemanja , Trajković Filip, Bogdanović Andrija, Trajković Nikola, Trifunović Filip i Ivan Della Croce .

Ovo svetsko prvenstvo za kadete i juniore  donelo je reprezentaciji Srbije tri svetske medalje

Šest predstavnika su ostvarili sledeći rezultat:

– Andrija Bogdanović 2003. , kadeti -81kg – 5. mesto

– Nemanja Pejčić 2000. , juniori +94kg – 2. mesto

– Filip Trajković 1999. , juniori   -94kg – 3. mesto

– Nikola Trajkovć 1997. , juniori  -85kg –  9. mesto

– Ivan Della Croce 1997. , seniori -69kg – 3. mesto

– Filip Trifunovič  2000. , juniori -77kg – 13 mesto

Pejčić Nemanja (2000 god) je mlad i perspektivan sportista iz Aleksinca (2000 god.) On je član Ju jitsu reprezentacje Srbije. Juče je nastupao na Svetskom prvenstvu u Ju Jitsu u Abu Dabiju. Osvojio je srebrnu medalju.
Nemanja se ovim sportom bavi od 2008 god kada je sa svega 8 godina odlučio da posveti svo svoje slobodno vreme trenirajući i nastupajući na takmičenja! Uspesi su se nizali jedan za drugim da bi danas osvojio svoju 70 medalju i ujedno postao vicešampion sveta. Pre samo manje od mesec dana osvojio je 3 mesto na evropskom prvenstvu na Kritu ali to ga nije pomelo da nastavi jos vise da trenira i danas osvoji srebro na najvećem juniorskom takmičenju u Ju jitsu.

Ovo je novi veliki uspeh kako za Nemanju i njegov klub „NIF“ Aleksinac tako i za našu državu i našu reprezentaciju. Nemanja je nakon osvajanja bronzane medalje na juniorskom evropskom prvenstvu pre par vikenda na Kritu i srebrne medalje na svetskom prvenstvu sada u Abu Dabiju pokazao da ima potencijal i da njegovo vreme tek dolazi.

Filip Trajković (1999 ) takodje je član Ju jitsu kluba „NIF“ . Od samog početka Filip je svojom posvećenošću pokazivao da su mu veliki planovi po pitanju učešća na takmičenjima. U početku su to bila medjunarodna ili državna takmičenja da bi u 2019 godini Filip Trajković osvojiozlatnu medalju na evropskom prvenstvu za juniore na Kritu u Grčkoj u kategoriji do 94kg i time postao po drugi put juniorski EVROPSKI ŠAMPION (2017. i 2019.)! Treba napomenuti da je Filip i ovogodišnji seniorski evropski prvak, tako da je u jednoj godini uspeo da osvoji dva evropska zlata u dve različite starosne kategorije. Na takmičenju u Abu Dabiju Filip je osvojio treće mesto i tako Srbiji obezbedio bronzano oličje.

Reprezentaciju Srbije je predvodio trener Ju jitsu kluba „NIF“ Aleksinac koji je i zadužen za pomenute uspehe ovih momaka.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close