INCIDENT U VIDIKOVAČKOM VRTIĆU ORAŠČIĆ, VASPITAČICA TVRDI: Otac me udario jer mu dete ide u predškolsko na samo 6 sati

INCIDENT U VIDIKOVAČKOM VRTIĆU ORAŠČIĆ, VASPITAČICA TVRDI: Otac me udario jer mu dete ide u predškolsko na samo 6 sati

Vaspitačica na bolovanju, slučaj prijavljen policiji

BEOGRAD – U vrtiću „Oraščić“, koji pripada PU „Rakovica“, 12. novembra je jedan roditelj fizički nasrnuo na vaspitačicu. Otac deteta koje pohađa pripremni predškolski program udario ju je navodno nezadovoljan njenim radom.

Vaspitačica je od tada, kako smo saznali, na bolovanju, a slučaj je prijavljen policiji.

Vaspitačica sa 37 godina staža, koja je pretprela napad na poslu, pomoć kolega potražila je i u jednoj Fejsbuk grupi. Kako je napisala, roditelj ju je tukao jer njegovo dete nije dobilo celodnevni boravak, već je upisano samo na šest sati.

Da se incident dogodio, za Novosti je potvrdila i direktorka PU „Rakovica“ Radmila Aranđelović, koja navodi da je ustanova preduzela sve mere iz njene nadležnosti.

  • Roditelj koji ranije nije iskazivao nezadovoljstvo tog dana je verovatno mislio da je to način da ga iskaže – objašnjava Aranđelovićeva. – Odmah smo prijavili policiji i sada je sve na njima. Naša zaposlena je otvorila bolovanje jer je pod velikim stresom. Njenu grupu preuzeo je drugi vaspitač i videćemo da li će se ona vratiti i kada.

Dete čiji je otac nasrnuo na vaspitačicu od dana incidenta nije dolazilo u predškolsko.

  • Dete je, naravno, dobrodošlo, a predškolski program je obavezan. Već sutradan otac nije doveo mališana. Imali smo neku prepisku, a na njemu je da odluči šta je u najboljem interesu njegovog deteta – istakla je direktorka PU „Rakovica“.

Samostalni sindikat predškolskog obrazovanja i vaspitanja Srbije osudio je ovaj napad na njihovu koleginicu i istakao da da ovakvi incidenti, nažalost, nisu retkost u njihovom poslu.

  • Nakon saznanja, kontaktirali smo s koleginicom i pružili joj pravno-psihološku pomoć. Od direktora smo saznali da su sve mere preduzete. Ipak, one neće pomoći koleginici da poboljša stanje u kom se nalazi. Zaključujemo da društvo u celosti mora da uloži napore i sprovede preventivne mere kako se nasilje ne bi događalo – stoji u saopštenju sindikata.

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close