POČELO SUĐENJE HRVATICI OPTUŽENOJ ZA UBISTVO BEBE Preti joj 10 godina zatvora: Rodila sam čučeći, možda sam sela na nju

POČELO SUĐENJE HRVATICI OPTUŽENOJ ZA UBISTVO BEBE Preti joj 10 godina zatvora: Rodila sam čučeći, možda sam sela na nju

Počelo je suđenje ženi iz središnje Hrvatske koja je optužena da je u oktobar 2017. tek rođenog sina ugušila, stavila u crnu plastičnu vrećicu i bacila u kantu za smeće. Preti joj najmanje 10 godina zatvora, a juče je svedočila o tome šta se dogodilo tog dana.

Ispričala je kako je rodila u sobi oko 6:30, dok je na krevetu spavao njen tadašnji vanbračni suprug koji, kako kaže, nije ništa čuo, piše Večernji list.

„Pukao mi je vodenjak pa sam otišla na sprat. Dok sam rađala, glavu sam naslonila na dvosed. Bila sam u čučećem položaju. Htela sam se podignem, no zbog bolova sam se dvaput spustila. Nakon što je izašla posteljica, čula sam svekrvu kako me zove. Drugi put sam pokušala da ustanem i spustila se i tad sam valjda sela na bebu, ali se toga ne sećam“, ispričala je.

Optužena je u svojoj odbrani pojašnjavala kako je nakon porođaja bebu zamotala u svoje crvene pantalone i stavila je u ugao sobe. Većinu toga dana provela je u krevetu, a kada se probudila, pokušala je da opere krvavu mrlju sa poda sobe.

„Sledećeg dana telo bebe sam stavila u crnu vreću, a vreću sam bacila u smeće. Beba nije davala znakove života, uopšte nije plakala. Zadnja dva ili tri dana pred porođaj nisam osetila ni da se pomera“, ispričala je na sudu, prenosi Večernji.

Nakon svega se opet udala i rodila još jedno dete

Ona iz prethodne veze ima još dvoje dece, koja su smeštena kod hranitelja, a u međuvremenu se udala i rodila još jedno dete, koje je takođe kod hranitelja. U odbrani je navela da je tadašnjeg supruga upoznala u psihijatrijskoj bolnici. Pojasnila je da je tamo bila nakon što je završila s decom na ulici jer ju je prošli suprug pijan tukao.

„Izgubila sam roditeljska prava, no svoju djecu redovno posećujem kod hranitelja“, rekla je.

U odbrani je navela i da nije krila trudnoću ni planirala ubistvo.

Nije bila u istražnom zatvoru

Prema optužnici, žena je pre gotovo dvije godine, neposredno nakon što je bez ičije pomoći rodila u spavaćoj sobi, rukom prekrila nos i usta bebe i ugušila je. Dete je pronašla majka njenog tadašnjeg vanbračnog supruga

Kako su živeli u istom domaćinstvu, ona je, kad je primetila da snaha više nema trbuh, išla je da istraži šta se dogodilo. Dete je našla u plastičnoj vreći u kanti za smeće.

Nakon ubistva žena nije bila u istražnom zatvoru. Odselila se i s drugim muškarcem dobila još jedno dete.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close