Šta se tačno ženama dešava tokom orgazma? (VIDEO)

Šta se tačno ženama dešava tokom orgazma? (VIDEO)

Za većinu žena je orgazam veoma važan deo vođenja ljubavi i masturbacije. Za postizanje ženskog orgazma neophodna je intimna i opuštena atmosfera sa seksualnim uzbuđenjem. Prilikom seksualnog uzbuđenja, vagina postaje vlažna, a protok krvi se pojačava. Vagina postaje tamnije boje i klitoris se naduje. Usne vagine se odvajaju i šire.

Materica i grlić materice se podižu i idu unazad ka unutrašnjosti. Na ovaj način vagina postaje duža, odnosno, dublja. Puls se ubrzava, a raste i telesna temperatura žene, koja dovodi do pojačanog znojenja. Bradavice postaju tvrde, a oštro oko može primetiti da čak i koža žene počinje da sjaji. Neke žene pocrvene u licu, a vidi im se crvenilo i na vratu i grudima.

Ovaj obrazovni snimak napominje da je klitoris važan ukoliko želite da dovedete žene do orgazma. Moguće ga je stimulisati rukom, ustima, vibratorom ili penisom. Penetracija svakako znatno pojačava uzbuđenje.

Orgazam nastupa na vrhuncu uzbuđenja, kada se čitav polni organ žene ritmično steže i opušta. To može da traje od desetak sekundi do čitavog minuta. Sve je propraćeno drhtanjem tela, znojenjem i uzdasima.

Posle toga, žena oseća potrebu da se odmori od užitka. Ukoliko je uzbuđenje bilo veliko, žena je spremna za „još jedan krug“. Tada dolazi do fenomena zvanog „višestruki orgazam“. Međutim, neke žene mogu da dožive i više manjih orgazama tokom jednog seksualnog odnosa. Sve zavisi od senzibiliteta žene. A evo kako je to sve objašnjeno u edukativnom animiranom snimku.

Izvor: https://superzena.b92.net/

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close