OVO JE PRAVI RAZLOG ZAŠTO NE MOŽETE DA ZATRUDNITE! Svaka žena čini 1 GREŠKU koja je skupo košta!

OVO JE PRAVI RAZLOG ZAŠTO NE MOŽETE DA ZATRUDNITE! Svaka žena čini 1 GREŠKU koja je skupo košta!

Brojni parovi imaju problema s procesom začeća, a ovo su neki od razloga zašto dolazi do nemogućnosti začeća.

  1. ISCRPLJENOST I STRES

Stres je u današnje vrijeme gotovo nemoguće potpuno izbaciti iz života i jako je teško izbjeći situacije koje ga stvaraju. Nazivaju ga i tihim ubojicom današnjice, a život uz njega postaje iscrpljujuća utrka. No, unatoč tome, ipak postoje razni načini pomoću kojih se možemo uspješno izboriti protiv stresa.

  1. NEZDRAVA PREHRANA

Masaže, bilo kakve opuštajuće aktivnosti i meditacije mogu pomoći da se nosite sa teškim životnim situacijama koje vas muče. Previše posla i aktivnosti treba izregulirati koliko je god više moguće i pronaći način opuštanja koji vam se najviše sviđa. Kada hormonalni sustav bude usklađen, onda će i reproduktivno zdravlje biti bolje.

Ako je to više od preporučenog, to bi mogla biti jedna od glavnih prepreka. Vaša tjelesna težina također bi trebala biti u skladu s preporučenom jer pretilost ili neuhranjenost mogu biti također faktori neplodnosti. Također i nagli gubitak težine može uzrokovati nedostatak ovulacije i neplodnost.

  1. TJELOVJEŽBA

U želji da svoj organizam dovedete do savršenstva, ponekad i pretjerana tjelovježba može uzrokovati nemogućnost zanošenja. Ako se tijelo previše iscrpljuje, a premalo odmara, čak i u najboljim namjerama možete naštetiti procesu začeća. Pokušajte pronaći dobar balans između potpune neaktivnosti i pretjerane tjelovježbe i birajte one aktivnosti koje vas ispunjavaju i zbog kojih se osjećate dobro u vlastitoj koži, piše žena.hr.

Ako ste pretili, nemojte se orijentirati na što brže skidanje neželjenih kilograma, nego potražite pomoć osobnog trenera i prilagodite svoje ciljeve svojim mogućnostima. Dajte si dovoljno vremena za postizanje željene kilaže. Ako je vaš problem nedostatak kilograma, nutricionisti i fitness stručnjaci mogu vam doista pomoći svojim savjetima.

  1. ORALNA HIGIJENA

Za plodnost je važno zdravlje desni. Educirajte se na vrijeme i posjetite svog zubara kako biste zajedno pronašli idealno rješenje za vaše parodontalne probleme. Oralna higijena je svakako prava preventiva ako imate namjeru zatrudnijeti, a također ima utjecaja i na trudnoću jer se za vrijeme iste, razina hormona povećava, a njihova oscilacija može uzrokovati na zdravlje vaše bebe.

  1. MUŠKARAC

Vrlo je važno da se fokus s nemogućnosti začeća skloni isključivo i samo sa žene i prenese i na muškarca. Vrlo je važno biti svjestan da brojni faktori utječu na reproduktivno, ali i opće zdravlje, te se preporuča da i vi i vaš partner obavite kompletni sistematski pregled prije nego se bacite na posao, te da postanete svjesni kako biste oboje trebali pripaziti na životne navike. Budite jedno drugome podrška, opustite se i usmjerite si puno više pažnje i ljubavi.

  1. OPTEREĆENOST ŽELJOM ZA TRUDNOĆOM

Nemogućnost zanošenja i prevelika želja za istim može stvoriti tzv emocionalni stres koji također utječe na neplodnost. Iako vam možda svi govore da se opustite i pokušate ne razmišljati o tome, vaša podsvjest može činiti upravo suprotno.

Ne razmišljajte kako vam prolazi biološki sat, ne razmišljajte o bolestima i preprekama, fokusirajte se na pozitivne i opuštene misli, okružite se ljudima s kojima ćete se puno smijati i manje misliti na moguće probleme.

Izvor: espreso.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close