Doktor Nestorović tvrdi da koronavirus stiže u Srbiju: Zapanjio detaljem da virus ne napada žene, a evo ko je ugrožena grupa

Doktor Nestorović tvrdi da koronavirus stiže u Srbiju: Zapanjio detaljem da virus ne napada žene, a evo ko je ugrožena grupa

Dečji pulmolog i alergolog dr Branimir Nestorović rekao je da će koronavirus sigurno stići i u Srbiju.

On je naveo da se razboli se svaka šesta osoba, dok je kod gripa taj procenat obolelih mnogo veći, i da su retki zabeleženi primeri da su deca obolela od ovog virusa.

„Deca skoro uopšte ne obolevaju, bio je jedan slučaj u Vijetnamu, beba od tri meseca, par slučajeva. Pogledao sam statistiku zdravlja u Kini, gotovo gotovo da nema u..lih ispod 60 godina, pri tome se prepolovio broj u..lih od januara, što se očekuje. Dve stvari su interesantno, nemate navedenu nacionalnost tih ljudi.

Prema njegovim rečima, na udaru su najstariji građani sa ozbiljnim hroničnim oboljenjima, a na pitanje da li je istina da žene ne spadaju u kritičnu grupu, dr Nestorović odgovara: „Žene obično ne oboljevaju, i sm..nost je niska“.

Doktor Nestorović je, takođe, rekao da svaka teorija o tome kako se virus širi ne može da se sa sigurnošću potvrdi, posebno zbog specifične situacije sa širenjem virusa u Italiji.

„Italijanska epidemija je čudna – teško je imati teoriju, a da ne bude teorija zavere. Izgleda da je virus stigao iz bolnice. Svi koji su u.rli u Italiji, svi su bili stariji ljudi, jedna žena odolela od karc..oma i muškarci. Vrlo je interesantno svi su muškarci. Uglavnom um.iru srednovečni, stariji muškarci“, rekao je one on.

Na pitanje da li će virus stići u Srbiju, dr Nestorović odgovara potvrdno.

„Virus će sigurno stići“, tvrdi doktor ua Prvu TV.

Izvor: kurir.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

x Close

Like Us On Facebook

Close